Legea bugetului va fi trimisă la Parlament în jurul datei de 25 ianuarie, a declarat, joi, la începutul şedinţei de guvern, premierul Sorin Grindeanu, solicitându-I ministrului Finanţelor, Viorel Ştefan, ca începând de vineri să aibă discuţii pe această temă cu fiecare minister.
"Vă rog ca de mâine să începeţi să aveţi discuţii cu fiecare minister, să îi programaţi pe Legea bugetului, astfel încât programele fiecărui minister şi programul nostru de guvernare să fie prinse în Legea bugetului şi să putem să ne încadrăm în ceea ce ne-am propus, astfel încât undeva în jur de 23 – 24 - 25 ianuarie să trimitem legea la Parlament. Asta înseamnă că de mâine veţi începe discuţiile cu fiecare minister în parte", i-a spus premierul ministrului Finanţelor, Viorel Ştefan.
Premierul Sorin Grindeanu a afirmat că pe ordinea de zi a şedinţei Executivului se află, în primă lectură, un proiect de ordonanţă de urgenţă cu măsuri cu impact în Legea bugetului.
"Pe ordinea de zi avem, în primă lectură, un proiect de ordonanţă de urgenţă, care prevede măsuri cu impact în ceea ce va însemna Legea bugetului. O să avem şi săptămâna viitoare asemenea proiecte de ordonanţă de urgenţă, astfel încât toate programele pe care le avem prinse în programul de guvernare să fie reflectate în (...) Legea bugetului", a mai precizat Grindeanu.
Preşedintele Klaus Iohannis declara, miercuri, după întâlnirea cu premierul Sorin Grindeanu, că "nu va fi deloc uşor" ca Guvernul să vină cu un buget sustenabil, cu deficit de sub 3% din PIB şi cu respectarea tuturor angajamentelor, având în vedere măsurile deja luate.
Preşedintele a avertizat că este problema Guvernului să aibă soluţii pentru ca deficitul să rămână în limitele stabilite.
Vicepremierul Daniel Constantin a declarat recent, la Digi 24, că bugetul pe 2017 va fi aprobat până la finalul lunii ianuarie, iar acesta cuprinde un deficit de maximum 3%, cu toate măsurile propuse de PSD-ALDE, dar nu a exclus ca pe viitor ţinta să fie renegociată cu UE, promiţând doar că anul acesta deficitul nu va fi depăşit.
Programul de guvernare al PSD, un document de 173 de pagini consultat de News.ro, estimează că economia românească va creşte cu 5,5%, în medie, în următorii patru ani, ritm mult mai mare decât cel anticipat de analiştii economici, pe baza creşterii salariilor bugetarilor, a creşterii investiţiilor publice şi a reducerii taxelor.
În programul detaliat al PSD, partidul se angajează să respecte plafoanele valabile la nivelul Uniunii Europene, menţinând deficitul bugetar sub pragul de 3% din PIB până în 2020 şi datoria publică în limitele actuale.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.