Loteria Română a efectuat în 2015 cheltuieli neeconomicoase în valoare totală de 28,8 milioane lei, ca urmare a existenţei unui număr de 58 de spaţii şi a unui număr de cinci terenuri, neutilizate de către societate, pentru care s-au efectuat cheltuieli de întreţinere în valoare totală de 243.000 lei, arată raportul Curţii de Conturi pe anul 2015, publicat pe site-ul instituţiei.
De asemenea, Loteria are 19 autovehicule în parcul auto care nu sunt funcţionale.
Compania a înregistrat cheltuieli cu amortizarea imobilizărilor aferente mijloacelor fixe neutilizate în anul 2015, în valoare totală de 24,6 milioane lei.
În plus, compania a înregistrat cheltuieli cu impozitul pe profit aferent amortizării mijloacelor fixe neutilizate în anul 2015, în valoare de 3,94 milioane lei, arată raportul Curţii de Conturi.
În anul 2015, Loteria Română a obţinut cele mai mari venituri din sistemul de joc videoloterie, dar, în acelaşi timp, a înregistrat cel mai redus nivel al profitului brut dintre sistemele de joc ale companiei, mai arată documentul.
Loteria Română a încheiat în mod nelegal un act adiţional la contractul de mandat al directorului general, ”prin care a fost eliminat un criteriu de performanţă important, ceea ce a condus la plata sumei de 32.000 lei brut, la care se adaugă cheltuielile de natură salarială suportate de către angajator”.
De asemenea, Loteria a introdus o clauză de neconcurenţă pentru o parte din salariaţii săi, prin încheierea de acte adiţionale la contracte individuale de muncă, în condiţiile în care această clauză nu este prevăzută în Contractul colectiv de muncă al Loteriei Române pentru anii 2014-2015, a creat condiţiile înregistrării unor posibile cheltuieli nejustificate în sumă de 1,56 milioane lei.
Inspectorii Curţii de Conturi arată că societatea nu a respectat decizia consiliului de administraţie privind semnarea contractului de mandat pentru funcţia de director general al Loteriei, ”ceea ce a generat plata unor beneficii de natură salarială în valoare de 8,45 milioane lei, constând în tichete de masă, vouchere de vacanţă etc”.
Loteria Română este controlată de Ministerul Finanţelor.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...