Acţiunile GameStop au scăzut vineri cu 25%, după ce retailerul de jocuri video a declarat că intenţionează să vândă acţiuni suplimentare şi a raportat rezultate preliminare care au arătat o scădere a vânzărilor în primul trimestru, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un nou document depus la autorităţile de reglementare, retailerul de jocuri video a declarat că va vinde până la 45 de milioane de acţiuni ordinare clasa A, într-o ofertă pe piaţă.

Vânzarea vine după ce acţiunile GameStop au crescut la începutul acestei săptămâni, într-o scurtă revigorare a tranzacţiilor cu acţiuni meme.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Între timp, într-o declaraţie separată, GameStop a spus că acum se aşteaptă la vânzări nete pentru primul trimestru în intervalul de 872 de milioane de dolari până la 892 de milioane de dolari, în scădere de la aproximativ 1,24 miliarde de dolari în acelaşi trimestru al anului trecut.

Doi analişti intervievaţi de FactSet au spus că se aşteptau la venituri de aproximativ 1 miliard de dolari în primul trimestru.

Pierderea netă a GameStop în primul trimestru este de aşteptat să fie între 27 de milioane de dolari şi 37 de milioane de dolari, mai mică decât o pierdere netă de 50,5 milioane de dolari în perioada anului precedent.

Compania, care îşi desfăşoară activitatea prin magazine fizice, s-a confruntat cu concurenţa concurenţilor bazaţi pe comerţul electronic.

La sfârşitul lunii martie, GameStop a anunţat un număr nespecificat de reduceri de locuri de muncă pentru a micşora costurile.

Creşterea acţiunilor GameStop din această săptămână a părut a fi parţial alimentată de postările pe X din contul inactiv de mult timp al ”Roaring Kitty”, cunoscut şi sub numele de Keith Gill, una dintre figurile cheie în cursa pentru acţiuni meme din 2021.

GameStop a atins un preţ maxim de 64,83 USD pe acţiune marţi, în creştere cu peste 200% faţă de închiderea din 10 mai. Creşterea s-a epuizat mai târziu în cursul săptămânii, GameStop scăzând puternic miercuri şi joi. Acţiunile au închis joi la doar 27,67 USD, în scădere cu peste 50% faţă de maximele săptămânii.

Intrările nete ale investitorilor persoane fizice au fost mult mai mici decât cele observate în timpul freneziei de tranzacţionare de acum trei ani.

Michael Pachter, un analist Wedbush care acoperă GameStop, a spus că GameStop nu este în măsură să fie profitabilă.

”Au câştigat 6 milioane de dolari anul trecut şi au consumat numerar. Ne aşteptăm să piardă 100 de milioane de dolari pe an în viitor. Este o cursă pentru a vedea dacă pot închide magazinele suficient de repede pentru a limita pierderile, dar nu au niciun plan care să sugereze că pot creşte veniturile sau profiturile, iar activitatea lor de bază este în declin”, a spus Pachter. „.”

Pachter are o evaluare de subperformanţă pentru GameStop şi un preţ ţintă de 7 USD pe acţiune.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.