Acţiunile europene au închis marţi în scădere şi au înregistrat prima evoluţie lunară negativă din octombrie, după ce un val de rezultate financiare trimestriale ale companiilor şi date economice au afectat încrederea investitorilor, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele regional Stoxx 600 a încheiat ziua de marţi în declin cu 0,6% şi toate bursele majore au fost în teritoriu negativ.

Majoritatea sectoarelor au scăzut, indicele companiilor auto coborând cu 4,3% şi cel al resurselor de bază cu 1,14%.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Acţiunile din domeniul sănătăţii au fost unul dintre puţinele sectoare cu o evoluţie pozitivă, înregistrând o creştere de 0,2%.

Datele preliminare au arătat că inflaţia din zona euro s-a menţinut constantă, la 2,4%, în aprilie, în conformitate cu estimările.

Inflaţia de bază, care exclude energia, alimentele, alcoolul şi tutunul, a ajuns la 2,7%.

Între timp, produsul intern brut al zonei euro a crescut cu 0,3% în primele trei luni ale anului, după o contracţie de 0,1% în ultimul trimestru din 2023.

Pentru aprilie, indicele Stoxx 600 a scăzut cu 1,49% - prima lună din octombrie când a încheiat luna în roşu.

Peste noapte, pieţele din Asia-Pacific au crescut în mare măsură, marţi, urmărind mişcările de pe Wall Street, investitorii analizând indicele managerilor de achiziţii din industria prelucrătoare din China pentru aprilie.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a scăzut cu 1,08%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,99%, în timp ce indicele londonez FTSE 100 a pierdut 0,04%. Indicele italian FTSE MIB a coborât cu 1,6%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.