Scriitorul american de origine britanică Salman Rushdie a îndemnat-o, joi, pe premierul italian de extremă dreapta Giorgia Meloni, care l-a dat în judecată pe jurnalistul Roberto Saviano pentru defăimare, să fie mai tolerantă faţă de critici, spunând că ar trebui „să fie mai puţin copilăroasă şi să se maturizeze”, potrivit presei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorul de origine indiană s-a adresat jurnaliştilor la Târgul de Carte de la Torino (Piemont), unde urmează să vorbească, vineri, alături de jurnalistul italian Roberto Saviano. În octombrie, Saviano a fost condamnat de un tribunal italian la o amendă de 1.000 de euro cu suspendare pentru că a defăimat-o pe Giorgia Meloni, criticând poziţia acesteia faţă de migranţi.

„Pe riscul meu, trebuie să spun că politicienii ar trebui să aibă o piele mai groasă, pentru că un politician de astăzi, pe lângă faptul că are o mare putere, are şi o mare autoritate”, a declarat Salman Rushdie când a fost întrebat despre acest caz. „Aşa că este normal ca unii oameni să vorbească direct despre ei, chiar şi urât, folosind o înjurătură precum cea pe care a folosit-o Roberto”, a declarat el, citat de agenţia de presă Ansa. El a adăugat: „Aş sfătui-o pe această doamnă să fie mai puţin copilăroasă şi să se maturizeze". Roberto Saviano o numise pe Girogia Meloni „ticăloasă” la televiziunea naţională în decembrie 2020, când liderul extremei drepte se afla încă în opoziţie. Cunoscut pentru bestsellerul său internaţional despre mafia Gomorra , el trăieşte sub protecţia poliţiei din cauza ameninţărilor din partea crimei organizate.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Salman Rushdie s-a confruntat, de asemenea, cu ameninţări cu moartea de când romanul său din 1988, „Versetele satanice”, a fost declarat blasfemiator de către liderul suprem al Iranului, care a făcut apel la musulmanii din întreaga lume să îl ucidă. El a fost înjunghiat în august 2022 la o conferinţă literară din Chautauqua, la nord de New York, de un american de origine libaneză suspectat că ar fi simpatizant al Iranului. Scriitorul a fost grav rănit şi şi-a pierdut un ochi.

Salman Rushdie se află la Torino pentru a promova „The Knife”, un volum de memorii în care reflectă asupra atacului public care l-a adus în pragul morţii.

Un cunoscut istoric italian, Luciano Canfora, a fost trimis în judecată în aprilie pentru defăimare la adresa Giorgiei Meloni, şefa guvernului depunând o plângere împotriva intelectualului care a numit-o „neonazistă în suflet”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.