Natalia Chiriac, o fetiţă orfană, este imaginea spectacolului ”Parsifal la Ateneu”, pus în scenă de dirijorul Christian Badea şi care va avea premiera pe 7 octombrie. Tânăra balerină, în vârstă de 12 ani, aflată acum la primul spectacol pe o scenă importantă, este încântată de proiect şi îşi doreşte ca, împreună cu cei 11 colegi ai săi de scenă, să fie apreciată pentru munca pe care a depus-o.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În urmă cu două săptămâni, dirijorul Christian Badea anunţa că pe afişul ”Parsifal la Ateneu” apare chipul unei copile pe care a întâlnit-o la şcoala de balet ”Floria Capsali”, de unde a ales mai mulţi copii pentru spectacolul său.

”M-am gândit: de ce Mântuitorul trebuie să fie bărbat, adult? Poate fi o fată. Această fată este orfană, la fel ca Parsifal, iar el este ales să salveze lumea. Dacă vreau să spun ceva, transmit prin faţa unei fete, Natalia, care va fi prezentă şi în spectacol”, a spus dirijorul.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Natalia Chiriac are 12 ani şi, după ce a urmat cursuri de karate, de doi ani s-a dedicat baletului. "Este primul spectacol din viaţa mea", a spus emoţionată Natalia Chiriac, la încheierea repetiţiilor de vineri. ”Toţi ne descurcăm foarte bine. Sper să fim apreciaţi pentru tot ce am făcut. Ne înţelegem foarte bine toţi”, a adăugat ea.

Cei 12 balerini au repetat în jur de două ore, în fiecare zi, de când Christian Badea a început acest proiect. Pregătirile pentru ”Parsifal” au debutat pentru tinerii balerini în luna iunie, mai povestesc copiii. ”E frumos şi îmi place din ce în ce mai mult. Vreau să reuşesc să fac ceva”, a mai spus Natalia Chiriac.

Natalia Chiriac
Natalia Chiriac

”Baletul e totul pentru noi. Vrem să ajungem departe”, a spus colegul ei Daniel Teodorescu, care a început să facă dans în urmă cu opt ani, iar acum este elev la Liceul de coregrafie. ”Am vrut să vin să ajut fetele”, spune amuzat adolescentul în vârstă de 14 ani.

Mihaela Istrate este elevă în clasa a VII-a la Liceul de coregrafie şi face dans de la vârsta de 4 ani şi jumătate. ”Profesorii merită o răsplată după ce ne ajută. Nu este greu, pentru că, atâta timp cât viaţa mea este baletul, o fac cu uşurinţă”, spune fata în vârstă de 13 ani.

”Pentru balet trebuie să ai ambiţie, să munceşti mult”, completează Daniel Teodorescu. 

Cei doi îşi doresc să meargă pe urmele idolilor lor. Vor să ajungă în Rusia să danseze. ”Eu o urmăresc pe Francesca Velicu. Îmi place foarte mult şi am dansat în trupă cu ea”, a spus Mihaela Istrate. De cealaltă parte, Daniel Teodorescu îl admiră pe Cristian Preda, care dansează la Opera Naţională, pe Mikhail Baryshnikov şi pe Ivan Vasiliev. 

”Natalia a fost o întâlnire a destinului”, este declaraţia făcută de Christian Badea. ”Este o fetiţă foarte frumoasă, care oferă foarte multă dragoste prin ochii ei. Ce m-a impresionat este că are ceva special în suflet”, a mai spus dirijorul.

El a decis ca simbolul lui Parsifal, ”nevinovatul care salvează lumea”, să fie transmis prin chipul unui copil. ”Nu este o metaforă mai bună”, a spus Badea despre alăturarea Nataliei cu Parsifal.

”Speranţa mea, mai puţin secretă acum, este ca cineva, un cuplu plin de dragoste, să o adopte pe Natalia”, a adăugat el.

Spectacolul este complex, care se pretează la multe interpretări simbolice, a mai spus dirijorul. ”Este o lucrare care este uşor de înţeles, dacă ai suflet şi te laşi deschis la muzica extraordinară”, a mai afirmat el.

”Parsifal actul I la Ateneul Român” este cel mai important eveniment cultural-muzical al anului. Sub bagheta lui Christian Badea, se vor afla solişti invitaţi Ştefan Vinke (Parsifal), Eric Halfvarson (Gurnemanz), Petra Lang (Kundry), Bela Perencz (Amfortas), consideraţi printre cei mai mari interpreţi wagnerieni din lume. Concertul-eveniment reprezintă deschiderea de gală a stagiunii 2016-2017 a Filarmonicii ”George Enescu”.

Miercuri, 5 octombrie, de la ora 19.00, va avea loc repetiţia generală ”Parsifal actul I” de Richard Wagner la Ateneul Român, dedicată liceenilor şi studenţilor. 

Deschiderea de gală a stagiunii Filarmonicii ”George Enescu” va avea loc vineri, 7 octombrie, de la ora 19.00, cu spectacolul-eveniment. O a doua şi ultimă reprezentaţie este programată pentru sâmbătă, 8 octombrie, de la aceeaşi oră.

Spectacolul durează 2 ore, fără pauză, iar accesul nu va mai fi permis în Ateneul Român după ora 18.55.

Biletele pentru reprezentaţiile din 7 şi 8 octombriepot fi cumpărate de la casa de bilete a Ateneului Român la preţul de 150 de lei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.