Filmul documentar „Diane Von Furstenberg: Femeia la Datorie" are premiera, marţi, pe Disney+. Regizat de Sharmeen Obaid-Chinoy, regizoare de două ori laureată a premiului Oscar, şi Trish Dalton, acest documentar oferă o privire inedită asupra vieţii unui simbol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o perioadă în care egalitatea de gen şi problemele femeilor sunt în prim-plan, viaţa Dianei von Furstenberg este un exemplu de emancipare, rezistenţă, spirit antreprenorial şi stil. Ea reprezintă o sursă de inspiraţie pentru femei prin atitudinea sa dezinvoltă. Diane nu s-a perceput niciodată ca o victimă a discriminării sexuale; în schimb, şi-a îmbrăţişat feminitatea într-un mod puternic şi profund, deschizând astfel un drum pentru fiica sa şi pentru următoarea generaţie de femei.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Puţine femei întruchipează eleganţa, graţia şi gustul incomparabilei Diane von Furstenberg. Cetăţean al lumii şi copil al unui supravieţuitor al Holocaustului, povestea sa şi impactul acesteia au inspirat oameni din întreaga lume. În 1974, DVF a schimbat nu doar destinul său, ci şi pe cel al nenumăratelor femei, prin introducerea emblematicei „rochii petrecute" (wrap dress), o piesă de îmbrăcăminte revoluţionară care a oferit instantaneu eleganţă şi încredere celor care o purtau, indiferent de forme, mediu sau statut.

În ajunul expoziţiei sale retrospective, care marchează 50 de ani de carieră, Diane von Furstenberg reflectează asupra drumului său de pionierat într-un domeniu dominat de bărbaţi, ridicând un imperiu al modei de mai multe milioane de dolari. Ca vizionară şi influencer, ea a sfidat status quo-ul cu întrebarea îndrăzneaţă: „De ce nu poate o femeie să facă ceea ce face un bărbat?".

Cu multă determinare, Diane von Furstenberg a înfruntat diverse provocări - a fost o femeie singură care şi-a gestionat cariera, a crescut doi copii şi a trecut cu mult curaj prin lupta cu cancerul. Aceste obstacole nu au oprit-o; dimpotrivă, le-a îmbrăţişat şi au alimentat misiunea de a inspira femeile de pretutindeni să îşi urmeze viaţa cu aceeaşi pasiune şi scop şi să îşi proiecteze propriul destin. Diane von Furstenberg s-a născut pentru a fi o lideră şi pentru a inspira alte femei să preia controlul asupra vieţii lor.

Regizat de Sharmeen Obaid-Chinoy şi Trish Dalton, filmul este produs de Fabiola Beracasa Beckman, Tracy Aftergood, Sean Stuart, Sharmeen Obaid-Chinoy şi Trish Dalton. O producţie Sutter Road Picture Company şi Particle Projects/Fabiola Beracasa Beckman Media.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.