Actriţa Tamara Buciuceanu Botez a încetat din viaţă, a anunţat marţi Spitalul Elias. Actriţa în vârstă de 90 de ani a fost internată în 2 octombrie la spitalul din Capitală. "Aţi adus multă bucurie în sufletele multor generaţii de români", a scris preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, despre doamna teatrului românesc, Tamara Buciuceanu-Botez. "Bucuria de a juca se simţea în fiecare rol interpretat. Pentru că îşi iubea şi respecta publicul", a apreciat Ionuţ Vulpescu, fost ministru al Culturii. La rândul ei, actriţa Oana Pellea a scris pe Facebook: "Bunul Dumnezeu să o odihnească pe Doamna Tamara Buciuceanu!". Actorul Ştefan Bănică, care a jucat alături de Tamara Buciuceanu în filmul "Liceenii", i-a mulţumit marii actriţe pentru tot ce l-a învăţat, într-un mesaj transmis pe Facebook după moartea acesteia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI BIOGRAFIE - Tamara Buciuceanu, supranumită ”Doamna comediei româneşti”: Mi-am făcut meseria cu cel mai mare drag. Pentru mine, viaţa a fost cultură, cinste şi demnitate - VIDEO
CITEȘTE ȘI Ştefan Bănică, despre Tamara Buciuceanu: A plecat spre mai bine şi nu a luat nimic cu ea. În schimb, ne-a lăsat multe personaje nemuritoare

UPDATE - Tamara Buciuceanu-Botez, omagiată: Era o lumină atunci când se urca pe scenă; Bucuria de a juca se simţea în fiecare rol interpretat

"Aţi adus multă bucurie în sufletele multor generaţii de români", a scris preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, despre doamna teatrului românesc, Tamara Buciuceanu-Botez, care a murit marţi, la vârsta de 90 de ani. "Bucuria de a juca se simţea în fiecare rol interpretat. Pentru că îşi iubea şi respecta publicul", a apreciat Ionuţ Vulpescu, fost ministru al Culturii.

Actriţa Oana Pellea a scris pe Facebook: "Bunul Dumnezeu să o odihnească pe Doamna Tamara Buciuceanu!".

Teatrul de Revistă "Constantin Tănase" a transmis un mesaj la moartea actriţei: "Încă o stea a teatrului şi filmului românesc va fi de-acum pe "cerul înstelat deasupra noastră"! A plecat dintre noi, Tamara Buciuceanu-Botez, marea prietenă a Teatrului de Revistă "Constantin Tănase", cea care a jucat de atâtea ori pe scena Sălii Savoy şi care a fost distinsă anul trecut cu Premiul de Excelenţă pentru întreaga activitate la Gala Premiilor "Stela Popescu". De acum, cele două regine ale comediei şi ale revistei vor continua să strălucească în galaxia marilor artiste, întru nemurire".

"N-am trăit degeaba", spunea acum un an Tamara Buciuceanu-Botez. Aşa este Doamnă, n-aţi trăit degeaba. Aţi adus multă bucurie în sufletele multor generaţii de români. Vă mulţumim! Drum lin printre stele!", a scris preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu.

"Rolul care a reprezentat-o cel mai bine a fost cel al Vicăi Delcă, din "Dimineaţa pierdută", după Gabriela Adameşteanu", a spus Ionuţ Vulpescu, fost ministru al Culturii, despre marea actriţă.

"Lumea teatrului românesc este din nou în doliu: în după-amiaza acestei zile a murit Tamara Buciuceanu-Botez, o actriţă polivalentă, care, timp de 65 de ani, a strălucit în roluri pe atât de diverse, pe atât de apreciate de public, atât în teatru, dar şi în televiziune şi în cinematografie. Bucuria de a juca se simţea în fiecare rol interpretat. Pentru că îşi iubea şi respecta publicul. Într-un interviu spunea: ”Mi-am făcut meseria cu cel mai mare drag. Dacă m-aţi aplaudat 65 de ani, înseamnă că aţi înţeles ce am vrut să spun pe scenă. Pentru mine, viaţa a fost cultură, cinste şi demnitate”. Fără îndoială, rolul care a reprezentat-o cel mai bine a fost cel al Vicăi Delcă, din ”Dimineaţa pierdută”, după Gabriela Adameşteanu. Am cunoscut-o, o sunam din timp în timp, discutam despre teatru, despre viaţa ei în lumea asta, complicată şi plină de provocări, a artei spectacolului, despre grija ei pentru viitorul actorului în România. Îşi păstra intact optimismul, şi simţul umorului. Dumnezeu s-o odihnească în pace!", a scris pe Facebook Ionuţ Vulpescu.

Florin Călinescu a anunţat: "Doamna Tamara Buciuceanu a plecat dincolo!".

"Of, doamnă! Of, Doamne! Tamara Buciuceanu Botez a plecat dintre noi astăzi, a plecat puţin, dar ea va rămâne mereu cu noi. Am lacrimi în ochi şi sufletul trist, dar ştiu că acum se uită la noi şi vrea să ne vadă că ne trăim viaţa frumos, ca atunci când ne revedem cu toţii să avem multe poveşti. Era o lumină atunci când se urca pe scenă! Mulţumim pentru tot, ştim că ne iubeşti şi ai grijă de noi de sus, te iubim şi noi şi păstrăm în suflet tot ce ne-ai învăţat. Zbor lin, doamna noastră!", este omagiul adus pe pagina de Facebook Eu pot, eu sunt Magician.

Actriţa Cristina Cioran: "Încă o doamnă ne-a părăsit! Drum bun, dragă Doamnă Buciuceanu!".

UPDATE - Dăncilă transmite condoleanţe familiei Tamarei Buciuceanu Botez: Ne rămân rolurile memorabile şi prestaţiile sale impresionante, mărturie a unei vieţi închinate artei

Premierul Viorica Dăncilă a transmis, marţi seară, condoleanţe familiei Tamarei Buciuceanu Botez. "Ne rămân rolurile memorabile şi prestaţiile sale impresionante, mărturie a unei vieţi închinate artei", a afirmat Dăncilă.

Dăncilă a spus, marţi seară, la finalul declaraţiei de presă, că vrea să transmită sincere condoleanţe familiei Tamarei Buciuceanu Botez.

"M-a întristat profund vestea plecări dintre noi a marii actriţe, o adevărată valoare a filmului şi a teatrului românesc. Ne rămân rolurile memorabile şi prestaţiile sale impresionante, mărturie a unei vieţi închinate artei. Dumnezeu să o odihnească în pace", a afirmat Dăncilă.

Actriţa Tamara Buciuceanu Botez a încetat din viaţă, a anunţat marţi Spitalul Elias

”Spitalul Elias anunţă cu regret dispariţia unei mari doamne a teatrului românesc, Tamara Buciuceanu Botez. Sincere condoleanţe familiei îndoliate!”, a transmis purtătorul de cuvânt al spitalului, Silvius Negoiţă.

Actriţa Tamara Buciuceanu-Botez, în vârstă de 90 de ani, a fost internată în 2 octombrie la Spitalul Elias din Capitală.

"Este internată la Terapie Intensivă. Este conştientă, cooperantă. Nu este intubată sau ventilată", a declarat atunci purtătorul de cuvânt al spitalului, Silvius Negoiţă.

Marţi, spitalul a anunţat că starea actriţei s-a agravat şi că era ventilată mecanic.

Actriţa Tamara Buciuceanu-Botez s-a născut în 1929, în Tighina, Republica Moldova.

În 2014, a primit din partea Casei Regale a României decoraţia Ordinul Coroana României în grad de Ofiţer.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.