ROCA Agri RDF, holdingul de agricultură deţinut majoritar de ROCA Investments, compania cea mai dinamică de private equity din România, anunţă numirea lui Bogdan Vlad în funcţia de CEO, o dată cu expirarea mandatului interimar al lui Alexandru Savin, care îşi va relua responsabilităţile ce ţin de strategia investiţională în cadrul echipei ROCA Investments.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bogdan Vlad aduce o bogată experienţă în management şi finanţe, deţinând anterior poziţii de top management în companii majore locale şi multinaţionale.  În calitate de CFO al ROCA Agri RDF, Bogdan a jucat un rol important în optimizarea performanţei financiare în cadrul holdingului, mai ales în acest context dificil pentru agricultură.

În ultimii doi ani, sectorul agricol a traversat o perioadă extrem de turbulentă, care ne-a determinat să reevaluăm tot ce ştiam despre această industrie, să ne adaptăm din mers la noile realităţi. Vreau să-i mulţumim lui Alex Savin pentru întreaga sa contribuţie în acest mandat – el este practic arhitectul acestui holding, cel care a consolidat echipa de management şi a creionat viziunea pe termen lung. Acesta îşi va continua activitatea de Senior Investment Manager în cadrul ROCA Investments, a declarat Rudi Vizental, CEO ROCA Investments, acţionarul majoritar.

Cu toate că ultimii doi ani au fost complicaţi în agricultură, holdingul a continuat strategia de extindere la nivel naţional şi a înregistrat creşterea cifrei de afaceri cumulate de la 778 milioane lei în 2022 la 914 milioane lei în 2023.

Este în continuare o perioadă complicată pentru agricultură şi este important să ne concentrăm eforturile pentru a genera valoare adăugată şi performanţă. Bogdan ne-a confirmat în acest ultim an că este omul potrivit pentru a prelua şi a scala strategia de dezvoltarea a ROCA Agri RDF, a declarat Florin Deznan, Preşedinte Consiliu de Administraţie ROCA Agri RDF.

Sunt onorat să conduc ROCA Agri RDF în următorul său capitol de creştere şi inovaţie care vizează transformarea din distribuitor şi trader într-un integrator de produse şi servicii. Pornind de la baza noastră solidă, vom prioritiza agilitatea echipelor, colaborarea şi integrarea operaţiunilor la nivel naţional în timp ce ne străduim să creăm valoare pe termen lung pentru clienţii şi stakeholderii noştri. Aştept cu nerăbdare să lucrez îndeaproape cu Consilul de Administraţie şi întreaga echipă pentru a realiza viziunea noastră comună pentru viitor, a declarat Bogdan Vlad, noul CEO ROCA Agri RDF.

Prezent pe piaţa românească din luna iulie 2022, holdingul ROCA Agri RDF a încheiat anul 2023 având o suprafaţa agricolă exploatată până la 4.000 de hectare. Prin intermediul companiilor pe care le deţine şi care sunt în continuă expansiune, respectiv RDF, RDF Agricultură, Adidana, Dachim, Supliment şi AGRO IFN, holdingul este unul dintre principalii jucători de pe piaţa producţiei şi distribuţiei de inputuri, precum şi a comerţului cu cereale.

Investitorii ai ROCA Agri RDF sunt ROCA Investments, în calitate de acţionar majoritar, şi Florin Deznan.

ROCA Investments este compania de private equity cea mai dinamică din România, cu specific de acţionar majoritar, specializată în preluarea companiilor antreprenoriale de dimensiune medie şi transformarea acestora în performeri în sectoarele strategice în care activează. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.