MAAM, lider de piaţă local pe segmentul echipamentelor medicale compresive, a lansat astăzi programul „Comunitatea Vindecă”, o iniţiativă dedicată femeilor care au fost diagnosticate cu neoplasm de sân. Programul va oferi suport emoţional şi psihoeducaţie printr-o serie de sesiuni săptămânale de grup online.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sesiunile vor fi facilitate de Ramona Gherasim – absolvent Psihologie, facilitator sistemic şi coach, şi Mihaela Mîndreci - profesor de mindfulness şi terapeut în recuperare emoţională şi vor putea fi accesate prin înscrierea la adresa vindeca@bustieremedicale.ro  începând cu data de 15 mai 2024.

Programul “Comunitatea Vindecă” reprezintă o platformă de sprijin esenţială pentru femeile aflate în lupta cu cancerul la sân, oferindu-le acces la sesiuni săptămânale de grup la sediul MAAM. Aceste întâlniri sunt proiectate pentru a stimula înţelegerea şi gestionarea emoţiilor, îmbunătăţirea calităţii vieţii şi încurajarea unei atitudini pozitive în procesul de vindecare.

“După ce 17 ani am oferit sprijin pragmatic în stadiul post-operator, credem că a venit momentul pentru pasul următor."Comunitatea Vindecă" propune o abordare holistică a vindecării, accentuând esenţialitatea suportului emoţional şi a educaţiei psiho-sociale pentru femeile care traversează provocările impuse de cancerul la sân. Acest program oferă sesiuni săptămânale de grup, unde participantele împărtăşesc experienţe, descoperă strategii de coping eficiente şi identifică împreună modalităţi de a uşura dificultăţile emoţionale şi psihologice aparute pe parcursul tratamentului şi al procesului de recuperare. Un aspect cheie al acestui program îl reprezintă integrarea metodelor de constelaţii sistemice, care abordează vindecarea prin prisma întregului sistem”, a declarat Daniela Vişinescu, fondator MAAM.

Ramona Gherasim aduce în acest program o bogată experienţă în domeniul dezvoltării personale şi organizaţionale, având o carieră impresionantă în facilitarea schimbării sistemice şi coaching. Expertiza sa diversă şi profundă este fundamentată pe studii aprofundate în psihologie, NLP, educaţie pentru supradotaţi, art-terapie şi multe altele, Ramona având peste 10.000 de ore de facilitare şi peste 1.000 de clienţi consiliaţi.

„Aveam 20 şi câţiva ani când am descoperit că 'to heal' (a vindeca) şi 'whole' (întreg) împărtăşesc aceeaşi rădăcină, o revelaţie care a ghidat munca mea de atunci: suntem sănătoşi când ne simţim întregi - corp, minte, suflet şi spirit. Constelaţiile sistemice ne amintesc că apartenenţa la un întreg şi integritatea personală sunt esenţiale pentru vindecare. Sunt mândră să fac parte din 'Comunitatea Vindecă', un proiect esenţial dedicat susţinerii femeilor diagnosticate cu neoplasm de sân. Contribuţia mea la acest demers rezonează cu misiunea mea de a împărtăşi puterea vindecării şi de a reaminti fiecărei femei că, în esenţa sa, fiecare dintre noi este întreagă şi, în acelaşi timp, parte dintr-un întreg mai mare”, a declarat Ramona Gherasim, facilitator sistemic în cadrul programului.

Mihaela Mîndreci combină experienţa profesională ca terapeut în recuperare emoţională şi profesor de mindfulness cu experienţa personală de supravieţuitoare a cancerului de sân. Povestea ei de luptă şi victorie asupra acestei boli oferă o perspectivă unică şi o sursă de inspiraţie pentru participante.

„Sunt terapeut în recuperare emoţională şi profesor de mindfulness, dar mai întâi de toate, sunt femeie, soţie, mamă, fiică, soră, şi prietenă. Anul trecut, la 50 de ani, am fost diagnosticată cu cancer la sân, şi deşi călătoria mea nu s-a încheiat, mă simt deja victorioasă. Am folosit această perioadă pentru a învăţa din propria experienţă, aplicând toate instrumentele terapeutice cunoscute pentru a naviga zilnic prin această provocare. Sunt încântată să mă alătur programului MAAM, oferind suport femeilor care se confruntă cu aceeaşi bătălie. A fi simultan pacientă şi terapeut mi-a oferit o perspectivă unică, iar acum, tot ce am învăţat şi ce a funcţionat pentru mine devine un mijloc de a împuternici, inspira şi oferi instrumente celor care au nevoie să facă faţă provocărilor emoţionale şi temerilor legate de diagnostic. Împreună, construim un pod peste frică, spre victorie şi vindecare”, a declarat Mihaela Mîndreci, terapeut în recuperare emoţională în cadrul „Comunitatea vindecă”.

„Comunitatea Vindecă” marchează un pas important în misiunea MAAM de a oferi suport şi resurse valoroase pentru femeile diagnosticate cu neoplasm de sân. Împreună, prin forţa comunităţii şi expertiza specialiştilor noştri, MAAM îşi propune să ofere un sprijin esenţial în călătoria femeilor către vindecare şi recuperare.

DESPRE MAAM

În cele două decenii de inovaţie şi creştere, MAAM s-a consolidat ca lider de piaţă local în domeniul echipamentelor medicale compresive, deţinând peste 80% din piaţa locală şi distingându-se ca unic producător în acest segment. De la lansarea sa, acum 17 ani, MAAM şi-a extins amprenta la nivel global, marcând o prezenţă în 20 de ţări şi subliniind astfel succesul internaţional şi angajamentul său faţă de excelenţă şi inovaţie în îngrijirea sănătăţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.