Poate că eşti deja expert în gestionarea afacerilor din domeniul HoReCa, şi ai multă experienţă în amenajarea spaţiilor destinate acestui segment economic. Ori poate că ţi-ai deschis de curând un restaurant sau un local şi vrei să afli mai multe despre cum să îl faci cât mai atractiv pentru public. Sau, poate că îţi doreşti de ceva vreme să faci pasul în faţă şi să deschizi o terasă pentru care ai deja un plan în minte şi o locaţie care pare foarte potrivită. Acest articol ţi se adresează indiferent în care categorie de mai sus te încadrezi, fiindcă se referă la acele mici investiţii care pot fi adăugate oricând şi îţi pot face afacerea să prospere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ce este important să aibă un local pentru a atrage clienţi?

Unul dintre cele mai importante aspecte, deseori trecut cu vederea de către deţinătorii de terase sau restaurante, este culoarea pereţilor interiori. Designerii de interior recomandă ca zidurile sau tapetul de pe acestea să aibă o culoare caldă, cum ar fi portocaliu, roşu deschis (chiar fad), sau galben închis. De asemenea, maro deschis e o culoare potrivită pentru amenajări rustice. Totuşi, nu se recomandă culori precum roz sau albastru deschis, fiindcă pot foarte rapid da impresia de dezordine dacă nu sunt perfect curăţate.

Localurile cele mai atractive servesc băuturile la temperatura pe care o cere clientul. Astfel, un singur frigider sau răcitor nu e de ajuns pentru nevoile tuturor celor care trec pragul afacerii tale, fiindcă nu poate conţine tot arealul de temperaturi de servire solicitate. Evident că un client poate să mai ceară un cub de gheaţă în negroni-ul său, dar e posibil ca o familie să ceară 3 sticle de suc carbogazos, dintre care unul cald, unul răcoros şi unul foarte rece. Aceste cerinţe, plus cele legate de estetismul aparatului de răcire, fac din vitrinele frigorifice de la Altex.ro un adaos de nepreţuit în localul tău. Acestea au temperatură reglabilă manual, şi pot complementa perfect aparatul de răcire deja existent la locaţie, pentru a avea o paletă cât mai largă de temperaturi de servire a lichidelor şi un spaţiu de depozitare cât mai extins.

Din ce în ce mai multe persoane se plâng legat de stimularea vizuală omniprezentă în viaţa cotidiană. Inclusiv când merg într-un loc în care să mănânce cu cineva apropiat, acolo e un televizor care să le distragă atenţia. Fii proprietarul de local care face schimbarea şi, în loc de un TV care să nu distribuie sunetul uniform în sală şi care să distragă vizual clienţii, investeşte într-un sistem de boxe, ori un radio de mare calitate. Acestea vor crea o ambianţă mai puţin agresivă cu ochii şi atenţia clienţilor, dar şi mai plăcută prin calitatea sunetului muzicii pe care o pui în localul tău.

În concluzie, e important să ai în vedere părerile clienţilor, atât pe cele legate specific de localul pe care îl administrezi, cât şi opinii generale despre restaurante şi trenduri internaţionale. În acest articol, au fost prezentate trei idei de investiţii care să crească atractivitatea localului sau terasei tale, şi anume: schimbarea culorii pereţilor cu una caldă şi primitoare; achiziţionarea unei vitrine frigorifice care să satisfacă cererea de diversitate a temperaturii lichidelor; înlocuirea TV-ului care distrage atenţia cu un sistem de boxe care oferă o calitate plăcută a sunetului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.