Estonia va achiziţiona rachete Mistral cu rază scurtă de acţiune/rachete antiaeriene portabile, rachete de instruire, simulatoare şi echipament de testare şi întreţinere de la producătorul european de rachete MBDA, în baza unui contract de 50 de milioane de euro. Primele sisteme vor fi livrate în 2020. Contractul dintre Centrul Estonian de Investiţii în Apărare (ECDI) şi MBDA a fost semnat astăzi, la Paris, de colonelul Rauno Sirk, directorul ECDI, şi Didier Philippe, Senior Vicepresident MBDA pentru ţările NATO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractul include opţiunea de a cumpăra rachete suplimentare de până la 100 de milioane de euro. "Achiziţionarea unor focoase suplimentare Mistral 3 este una din priorităţile noastre şi reprezintă o investiţie critică în domeniul apărării în viitorul apropiat, împreună cu puştile automate şi de artileria K9-Thunder Howitzer", a spus colonelul Sirk, directorul ECDI.

Conform termenilor contractului, Estonia va continua să achiziţioneze rachete Mistral SHORAD de ultimă generaţie, care au o precizie sporită şi o durată de viaţă mai mare decât rachetele generaţiilor anterioare. Forţele Armate ale Estoniei folosesc rachetele Mistral din 2009. Contractul în curs a fost reînnoit în 2015, iar ultimele rachete dobândite prin acest contract vor ajunge în Estonia în 2019. "Am reînnoit contractul acum pentru a asigura continuitatea livrărilor după 2019" , a spus Sirk.

"Acest al treilea contract cu partenerii noştri estonieni confirmă încrederea deosebită pe care o au în produsele MBDA şi mai ales în cea mai recentă generaţie Mistral. Aceasta este o nouă dovadă a  încrederii pe care forţele armate estoniene o au în capacitatea noastră de a construi relaţii pe termen lung cu naţiunile-client", a spus Didier Philippe.

Contact Presă:

Karen Pachot

Media Relations Manager

Tel. : +33 (0)1 71 54 18 17

Cell : +33 (0)6 74 10 57 62

karen.pachot@mbda-systems.com

 

Ingrid Mühling

Communication Manager

Tel : +372 717 0402

Cell: +372 517 9326

 ingrid.muhling@ecdi.ee

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.