Chiar dacă ducem o viaţă sănătoasă, fără excese şi cu mişcare zilnică, durerea poate surveni în orice moment. Ea ne poate da programul peste cap fără niciun fel de avertisment. Cu atât mai mult o durere de genunchi este cea care pune planurile pe hold, ba chiar ne poate imobiliza la pat pentru o perioadă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este important să ştim din ce cauză poate apărea o durere genunchi şi cum poate fi ea ameliorată. Aflaţi detalii importante în articolul de mai jos.

Durerea de genunchi - când apare şi din ce cauze?

Durerile de genunchi nu sunt neobişnuite datorită faptului că această articulaţie ne susţine toată greutatea. Chiar şi persoanele tinere sau active se pot plânge de durere de genunchi din când în când, aparent fără niciun motiv întemeiat. Persoanele sedentare, cele supraponderale, cele care au activităţi solicitante pentru genunchi, dar şi sportivii prezintă riscuri ridicate şi s-au întâlnit mai des cu durerile de genunchi.

Fie că aceste dureri apar subit sau treptat, unele dintre ele nu trec uşor şi este nevoie de recuperare ortopedica în unele cazuri mai dificile.

Durerile de genunchi pot apărea din şi cauza unei lovituri sau accidentare şi pot creşte în intensitate. Durerile de genunchi mai pot fi provocate şi de:

  • ruptura de menisc;
  • uzura cartilajului;
  • ruptura de ligamente;
  • artrite sau tendinite.

Poate fi prevenită durerea de genunchi?

Pot fi luate măsuri de precauţie pentru a reduce riscul de accidentare. Spre exemplu, evitaţi să începeţi programul de efort fizic dacă nu aţi efectuat câteva minute de încălzire a musculaturii. De asemenea, intensitatea antrenamentelor trebuie crescută în mod treptat.

Când devine o banală durere de genunchi mai mult decât un moment impus de repaus? Când nu puteţi întinde piciorul complet, nu îl puteţi flexa, nu puteţi merge şi durerea persistă chiar şi când nu solicitaţi genunchiul. Simptomele alarmante care ar trebui să grăbească programarea pe care o veţi face la medicul specialist sunt: roşeaţa în jurul genunchiului sau umflătură, senzaţia de furnicături sau amorţeală locală.

Care este abordarea corectă când apare durerea de genunchi şi cum tratăm durerile de genunchi?

Aici sunt două capitole distincte; depinde în ce fel apare această durere de genunchi. Dacă apare brusc, în urma unei lovituri sau căzături măsurile sunt cele clasice - apelăm la ajutor medical de urgenţă, investigăm dacă este vorba de entorsă sau fractură. În cazul în care durerea de genunchi se intensifică treptat, este o problemă cronică. Este necesar consultul medical cât de repede posibil.  

Durerile de genunchi impun proceduri medicale speciale, fizioterapia, gimnastica medicala, injecţiile intraarticulare, după caz. Medicul specialist va oferi planul de tratament. Pentru cei interesaţi, pot programa consult în cadrul clinicii MedSport, din Bucureşti. La clinica MedSport din Bucureşti se pot face investigaţii complete pentru dureri de picior, umăr, spate sau gleznă. Într-o primă fază este efectuată evaluarea, pentru diagnostic precis. Apoi, în funcţie şi de gravitatea cazului, este recomandat tratament adecvat. Doar cazurile mai dificile care nu se pot rezolva altfel necesită intervenţii chirurgicale. Detalii privind metodele de recuperare le găsim detaliate şi în pagina oficială medsport.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.