Aflată la o distanţă de doar 2 ore şi jumătate de capitală, staţiunea Lacu Sărat din Brăila este o adevărată oază de relaxare, pentru toţi cei care îşi doresc o escapadă departe de zgomotul şi agitaţia oraşului. O destinaţie populară mai ales în perioada interbelică, Lacu Sărat se remarcă prin două elemente esenţiale pentru sănătate: nămolul sapropelic şi apa hipertonică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Staţiunea balneoclimaterică Lacu Sărat a fost înfiinţată în 1879 şi a devenit renumită în scurt timp, datorită faptului că aici se găseşte cel mai mineralizat nămol sapropelic din România. În decursul a zece ani, şi-a câştigat şi recunoaşterea internaţională, fiind prezentată la Congresul de Hidrologie şi Climatologie de la Paris.

Lacul Sărat a fost adesea comparat cu Marea Moartă, graţie proprietăţilor sale vindecătoare. Peloidoterapia, sau tratamentul cu nămol sapropelic, este utilizată în tratarea mai multor afecţiuni, precum cele reumatismale, inflamatorii, dermatologice, ginecologice, endocrine, stări post-traumatice, afecţiuni respiratorii şi ale sistemului nervos central.

Pe timp de vară, apa sa extrem de sărată se încălzeşte foarte rapid, atingând temperatura de 30 de grade celsius. Aceasta este utilizată în diverse proceduri de hidroterapie, având ca efect creşterea circulaţiei, oxigerarea celulelor, contribuind la detoxifierea şi relaxarea corpului şi a minţii.

Secolul XX- perioada înfloritoare a staţiunii Lacul Sărat

La începutul secolului al XX-lea, în perioada Belle Epoque, staţiunea din Câmpia Bărăganului era la mare căutare în rândul personalităţilor vremii. Miţa Biciclista, Nicu Filipescu, Lilli Gheorghiade şi Take Ionescu veneau aici pentru a se bucura de beneficiile sale, dar şi pentru atmosfera sa vibrantă.

Complexul staţiunii cuprindea hoteluri elegante, cazinouri, săli de spectacol, un parc englezesc, terenuri de tenis, popice şi croquet, diverse restaurante cu specific internaţional, un spital şi o expoziţie de fotografie.

Prin urmare, Lacul Sărat nu era doar un spaţiu destinat tratamentului şi relaxării, ci un complex cu o gamă variată de opţiuni de divertisment. Cu toate acestea, staţiunea şi-a pierdut din strălucire după cel de-al Doilea Război Mondial şi mai ales după Revoluţie, pierzându-şi totodată importanţa în peisajul turistic românesc din ultimii ani.

Un nou început

În 2021, Lacul Sărat a fost revitalizat printr-o investiţie remarcabilă de 20 de milioane de euro, care i-a redat strălucirea de altădată. Astăzi, găzduieşte cel mai modern centru balnear din ţară, echipat cu un centru de tratament de 2500 de metri pătraţi, ce include 60 de cabinete individuale de tratament, piscină cu apă sărată şi săli de kinetoterapie, un hotel şi o plajă privată.

Pentru cei care aleg un sejur de relaxare în staţiunea Lacu Sărat, una dintre cele mai bune opţiuni în zonă este Alma Health & Spa Retreat, un complex care are o abordare holistică asupra sănătăţii, oferind o experienţă completă pentru minte, trup şi suflet. Acesta se concentrează pe utilizarea resurselor naturale şi a tehnologiilor de înaltă performanţă pentru a ameliora sau vindeca o varietate de afecţiuni, cum ar fi cele reumatismale, osoase, nervoase periferice şi cele ginecologice. De asemenea, turiştii se pot bucura aici de o varietate de facilităţi de wellness şi spa, printre care se numără o piscină interioară cu apă dulce şi Jacuzzi, saune uscate şi umede, o cameră salină cu sare de Himalaya, Hammam, dus Vichy şi pat Dry floating, altfel spus, pachetul complet pentru un sejur de relaxare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.