Continuitatea lui Xavi pe banca Barcelonei provoacă probleme pe plan intern. Potrivit postului de radio catalan RAC1, decizia de a continua cu antrenorul până la finalul contractului său, în 2025, nu a fost susţinută în unanimitate de consiliul de administraţie al clubului

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu toate acestea, decizia a fost luată miercuri seara, în urma unei întâlniri între antrenor, preşedintele Joan Laporta şi vicepreşedintele Rafa Yuste. A fost o răsturnare de situaţie, având în vedere că antrenorul anunţase în ianuarie că va demisiona în această vară, sătul de criticile care i se aduc.

Cu toate acestea, îmbunătăţirea rezultatelor din februarie şi martie şi performanţele tinerelor sale vedete l-au convins în cele din urmă să rămână. Aceasta a fost şi dorinţa exprimată public de Joan Laporta. Dar nu a fost cu adevărat dorinţa celorlalţi directori ai clubului. Astfel,, consiliul de administraţie a decis să-l împingă pe fostul mijlocaş spre plecare pentru a da un suflu nou pe bancă după un sezon fără titlu. Numele lui Rafael Marquez, responsabil cu rezervele, fusese chiar vehiculat ca posibil înlocuitor. Însă Laporta a decis altceva.

Potrivit postului de radio catalan, acesta şi-a justificat alegerea în faţa staff-ului spunând că Xavi dorea să fie plătit pentru ultimul an de contract dacă pleca. De asemenea, declaraţia lui Yuste în faţa presei la finalul şedinţei ar fi fost foarte prost primită, mai ales că vicepreşedintele i-a asigurat că „nu a fost dificil să-i convingă” pe membrii consiliului de administraţie să continue cu Xavi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.