CSA Steaua a notat, vineri, într-un comunicat, că din motivarea Curţii de Apel Bucureşti reiese că îi aparţine ”palmaresul echipei de fotbal Club Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, din 1947 şi până în 1998”. Clubul cere public ca FRF şi LPF să prezinte ce măsuri vor lua, având în vedere faptul că “înscrierea în prima ligă a FCSB-ului a fost ilegală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Ziua în care s-a făcut dreptate! După mulţi ani în care numele şi performanţele echipei Steaua Bucureşti au fost însuşite, în mod ilegal, de către clubul celor patru consoane (FCSB), a venit momentul adevărului!

Din motivarea pe care Curtea de Apel Bucureşti a trimis-o astăzi clubului nostru, reiese că ”palmaresul echipei de fotbal Club Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, din 1947 şi până în 1998, aparţine reclamantului”, adică formaţiei STEAUA BUCUREŞTI. De asemenea, Curtea a constatat că echipa din Popeşti-Leordeni a folosit ilegal palmaresul istoric al Stelei”, precizează CSA Steaua.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Deşi nu este o hotărâre definitivă, este evident că palmaresul pentru perioada 1947-1998 are autoritate de lucru judecat, ceea ce înseamnă că toate trofeele câştigate în această perioadă aparţin Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, adaugă gruparea bucureşteană. “20 de titluri de campioană, 19 Cupe ale României, 2 Supercupe ale României, Cupa Campionilor Europeni şi Supercupa Europei sunt în vitrina clubului nostru şi fac din Steaua Bucureşti cel mai titrat club din România”.

“Precizăm că vom trimite motivarea hotărârii Curţii de Apel Bucureşti, Federaţiei Române de Fotbal. Totodată, vom solicita FRF să înştiinţeze UEFA, că toate rezultatele obţinute în cupele europene până în 1998, aparţin Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti. De asemenea, cerem public, atât Federaţiei Române de Fotbal, cât şi Ligii Profesioniste de Fotbal, să prezinte opiniei publice, ce măsuri vor lua, ţinând cont că s-a demonstrat faptul că înscrierea în prima ligă a FCSB-ului a fost ilegală. Ar fi interesant să fie publicate de către cele două instituţii documentele care au stat la baza acestei decizii, care au provocat atât prejudicii de imagine, cât şi financiare, clubului STEAUA”, menţionează CSA Steaua.

Clubul precizează că este de părere că aceste lămuriri sunt obligatorii, “pentru că timp de 21 de ani iubitorii Stelei au fost induşi în eroare cu privire la identitatea celei mai iubite echipe din România”.

“Sperăm ca şi cei care au pus umărul la acest furt de identitate, şi aici ne referim la anumite publicaţii şi jurnalişti, să respecte deciziile instanţelor şi să înceteze cu propagarea în spaţiul public, a unor informaţii neadevărate. În final, ţinem să mulţumim tuturor fanilor stelişti, celor care nu au trădat niciodată şi au continuat să susţină şi să lupte împreună cu noi, cu gândul la ziua în care adevărul va învinge.

Steaua a fost, este şi va fi doar în Ghencea!”, adaugă CSA Steaua.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.