Bucureşti, Cluj, Suceava, Bacău, Timiş, Dolj, Iaşi, Mureş, Bihor, Dâmboviţa, Prahova şi Sibiu vor primi finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru a implementa proiecte care vizează realizarea sau modernizarea de construcţii în campusuri: cămine studenţeşti, biblioteci, spaţii pentru activităţi sportive, spaţii de recreere sau pentru activităţi cultural-educative. Sumele alocate fiecărui proiect variază, cea mai mare sumă alocată depăşind 65 de milioane de lei, iar cea mai mică fiind de aproape 3,5 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministerul Educaţiei a făcut publică, vineri, lista proiectelor care au fost acceptate pentru finanţare în cadrul apelului PNRR/2023/c15/medu/i17 ”Construcţia infrastructurii universitare pentru campusurile studenţeşti ale viitorului". 
 
Pentru accesarea de proiecte au fost eligibile universităţi publice. Cele 20 de proiecte câştigătoare au fost depuse, în ordinea punctajului obţinut, de Universitatea Politehnica Bucureşti, Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava, Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacău, Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Iuliu Haţieganu", Universitatea de Vest Timişoara, Universitatea de Ştiintele Vieţii "Regele Mihai I" din Timişoara, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Universitatea din Craiova, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi, Universitatea Pentru Stiinţele Vieţii "Ion Ionescu de la Brad" din Iaşi, Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureş, Universitatea din Oradea, Universitatea Petrol Gaze Ploieşti, Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova, Unitatea Militară 01512 Sibiu, Universitatea "Valahia" din Târgovişte, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "Ion Luca Caragiale" din Bucureşti şi Universitatea ”Babeş-Bolyai” din Cluj.
 
Instituţiile de învăţământ superior vor folosi fondurile atrase prin PNRR pentru realizarea sau modernizarea de construcţii în campusuri: cămine studenţeşti, biblioteci, spaţii pentru activităţi sportive, spaţii de recreere sau pentru activităţi cultural-educative. 
 
”Finanţăm construcţia de noi spaţii de cazare, de cantină, de recreere şi lectură în campusurile universitare. Pe lângă cămine şi cantine modernizate, studenţii vor putea beneficia şi de spaţii de lectură şi petrecerea timpului liber modernizate, care să le asigure acces la servicii precum: săli de tip lounge/spaţii de socializare, terenuri/săli de sport, grădină/spaţiu verde, săli de spectacole/evenimente dedicate studenţilor, săli de lectură, biblioteci, săli de studiu individual/colectiv, săli de sport/fitness şi servicii de nutriţie, bucătărie instructivă, piscină, zid de alpinism, spatii de relaxare amenajate cu biliard, darts, ping-pong etc”, a transmis Ministerul Educaţiei.
 
Cea mai mare sumă o va primi proiectul ”Dezvoltarea infrastructurii Universităţii de Medicină şi Farmacie «Grigore T. Popa» din Iaşi prin construire cantină şi spaţiu recreere cu eficienţă energetică sporită”, căruia i-a fost alocată suma de 65.178.929 lei, care include valoarea totală eligibilă şi valoarea totală neeligibilă. 
 
Cea mai mică sumă alocată este pentru proiectul ”Construcţii spaţii de recreere şi lectură în cadrul Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti”, care va costa 3.477.165 lei, valoare totală eligibilă şi valoare totală neeligibilă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.