Rusia a deschis o acţiune penală împotriva preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi l-a trecut pe liderul de la Kiev o listă de persoane urmărite, a anunţat sâmbătă agenţia de presă de stat TASS, citând baza de date a Ministerului de Interne.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Menţiunea citată nu oferă alte detalii, notează Reuters.

Rusia a emis mandate de arestare pentru o serie de politicieni ucraineni şi din alte ţări europene de la începutul conflictului cu Ucraina, în februarie 2022.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În februarie, poliţia rusă i-a pus pe premierul Estoniei, Kaja Kallas, pe ministrul lituanian al culturii şi pe membrii fostului parlament leton pe o listă de persoane căutate pentru distrugerea unor monumente din epoca sovietică.

De asemenea, Rusia a emis un mandat de arestare pe numele procurorului Curţii Penale Internaţionale (CPI) care anul trecut a pregătit un mandat de arestare pentru preşedintele Vladimir Putin, acuzat de crime de război.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.