Patru persoane au murit la Houston, al patrulea cel mai populat oraş american, într-o ”furtună excepţională” care a cauzat pagube materiale importante, pene de curent masive şi a doborât arbori la pământ, anunţă primarul oraşului, John Whitmire, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din nefericire, avem patru morţi”, a declarat joi postului Fox 26 primatul acestui oraş din Texas, John Whitmire.

Circumstanţele acestor morţi erau necunoscute, însă ar fi putut să fie cauzate ”în principal de căderea unor arbori sau (ar putea fi vorba despre) persoane blocate în maşini”, a declarat el.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

”Am suferit pagube importante în imobile de birouri în centrul oraşului, care au rămas fără ferestre (...). Peste 800.000 de familii sunt private de electricitate”, a adăugat el.

Primarul a catalogat această furtună drept ”excepţională”.

Instituţiile şcolare din acest oraş cu 2,4 milioane de locuitori urmau să fie închise vineri.

Imagini difuzate de posturi de televiziune locale şi pe reţele de socializare surprind arbori şi stâlpi electrici trântiţi la pământ şi ferestre ale unor imobile făcute ţăndări de rafale de vânt cu o viteză de până la 160 de kilometri pe oră.

O mare parte a centrului oraşului şi a cartierului comercial erau pline de linii electrică doborâte şi cioburi de sticlă, iar numeroase semafoare nu funţcionau în întregul oraş, a anunţat la postul KRIV primarul

El le-a cerut locuitorilor, din centrul de operaţiuni de urgenţă, să evite centrul oraşului, puternic afectat.

Autorităţile le-au cerut muncitorilor neesenţiali să-şi ia o zi liberă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.