O rachetă rusească a avariat joi o infrastructură critică şi a rănit şase persoane în regiunea centrală ucraineană Cerkasî, a declarat guvernatorul regional, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacul a lovit infrastructura civilă şi feroviară din oraşul Smila, a declarat purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene ucrainene, Illia Evlaş, într-o emisiune televizată.

În atac a fost folosită o rachetă Iskander-K, potrivit informaţiilor preliminare, a adăugat Evlaş.

Reuters relatează că unda exploziei şi resturile au avariat, de asemenea, 47 de locuinţe private şi au spart geamurile unei clădiri rezidenţiale înalte, potrivit guvernatorului din Cerkasî, Ihor Tabureţ. Apărarea aeriană a Ucrainei a doborât ţinta aeriană, a precizat el, adăugând că serviciile de urgenţă lucrează la faţa locului.

Forţele ruseşti au mai avariat anterior infrastructura feroviară ucraineană într-un atac din 19 aprilie în regiunea Dnipro, după cum a raportat compania naţională de căi ferate ucraineană Ukrzalizniţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.