Ministrul francez de Interne şi însărcinat cu teritoriiie de peste mări Gérald Darmanin acuză joi Azerbaidjanul de amestec în Noua Caledonie, un arhipelag în care au revolte fără precedent din 1988 încoace, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă Azerbaidjanul, Rusia şi China se amestecă în Noua Caledonie, ministrul francez a răspuns la postul France 2 că ”în privinţa Azerbaidjanului nu este o fantasmă, este o realitate”.

Gérald Darmanin şi-a exprimat regretul faţă de faptul că ”o parte a sepratiştilor caledonieni au făcut o înţelegere ci Azerbaidjanul”.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

”Acest lucru este incontestabil şi oferă o idee despre ceea ce este uneori democraţia dacă am asculta anumiţi lideri”, a declarat el.

”Însă, azi, chiar dacă există tentative de amestec, nicio ţară nu recurge la violenţă în Noua Caledonie”, a continuat el.

”Franţa este suverană acasă şi cu atât mai bine”, a declarat Gérald Darmanin.

Miercuri, Guvernul francez a instaurat starea de urgenţă în Noua Caledonie.

Parisul a interzis reţeaua de socializare TikTok în acest teritoriu, folosită amplu de către participanţi la revoltă.

Interzicerea TikTok intervine în contextul unor temeri cu privire la amestecuri şi dezinormare pe reţele de socializare din alte ţări care să încerce să aţâţe tensiuni, potrivit unor surse guvernamentale în domeniul securităţii, care evocă ţări ca China sau Azerbaidjanul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.