O nuntă cu alai a blocat, sâmbătă, străzi şi trotuare în localitatea Buzescu din judeţul Teleorman. Organizatorii evenimentului au scos mobilier, covoare roşii şi ornamente pe trotuare, iar circulaţia autovehiculelor a devenit imposibilă, în condiţiile în care un alai format din autovehicule şi pietoni a blocat străzile, organizatorii prezentând publicului de la rochia de mireasă, până la băuturile şi mâncarea ce urmau a fi servite la petrecere. Poliţia a deschis dosar penal, dar nu a constatat fapte care să fi tulburat ordinea şi liniştea publică. Ulterior, IPJ Teleorman a revenit, precizând că ”în continuare se fac cercetări şi verificări cu privire la alte aspecte ce ar putea face obiectul unor sancţiuni contravenţionale/ dosare penale”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - ”Cei doi organizatori, bărbaţi, au fost sancţionaţi contravenţional conform O.G. nr. 43/1997 R privind regimul juridic al drumurilor cu câte 6.000 de lei fiecare”, anunţă IPJ Teleorman.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Coloana de nuntaşi care s-a îndreptat către casa miresei, deplasându-se cu viteză foarte redusă, a fost deschisă de un bolid Rolls Royce decapotabil, pe care a fost pus un manechin din plastic ce purta rochia miresei, iar trena, care depăşea lungimea autoturismului, era ţinută de tineri care mergeau în spatele acestuia. 
Masa de machiaj  folosită pentru mireasă, scaunul pe care aceasta a fost aşezată, a fost cărat de trei persoane care se deplasau pe jos, în urma acestora rulând, cu viteză foarte mică, alte autovehicule de lux, marca Rolls Royce, urmate de un alai care transporta, cu autovehiculul sau pe jos, mâncare: un aut vehicul de teren Mercedes tracta o remorcă pe care erau aşezate coşuri cu fructe şi alte alimente, iar în urma acestuia se deplasau pe jos bărbaţi care împingeau cărucioare de mari dimensiuni, folosite în magazinele de bricolaj, pe care erau aşezate animale sacrificate: porci, viţei, dar şi cocoşi şi viţei agăţaţi pe scânduri purtate pe umeri de tineri. 
 
În alai a fost intercalată inclusiv o roabă în care erau transportaţi saci cu cărbuni pentru grătar, dar şi un viţel viu, care purta o fundă roşie de mari dimensiuni.
Nu doar carosabilul, ci şi trotuarele au fost blocate, organizatorii nunţi scoţând mobilier, covoare roţii şi alte decoraţiuni pe spaţiul public. 
Toată desfăşurarea a avut în fundal muzică live, cu mulţi decibeli şi dedicaţii.
Numeroşi internauţi au filmat şi postat pe reţelele de socializare alaiul de la Buzeşti, care a paralizat circulaţia în localitate, mulţi criticând lipsa de fermitate a autorităţilor în faţa unui asemenea eveniment. 

 

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

 
„Întrebarea corectă este...ce face sau mai bine zis nu face acest stat plin de idioţi corupţi aflaţi la conducere de atâţia ani. .. vreo 35, la număr...primari, consilieri, preşedinţi de consilii judeţene... parlamentari...etc....hai la vot ..anul ăsta e inflaţie...tot ei or să fie ... aceiaşi mocirlă...nu ne mai facem bine”, a scris un internaut.
Altul a  comentat: „Mă bucur ca e poliţia acolo sa le asigure circul”, în timp ce altă persoană a scris: „poliţia...daaa...firma «privată» a ălora”. 
„Ce facem? Nu facem nimic, decât permitem acestor personaje să capete mai multă putere. Afară ar interveni atât poliţia cât si fiscul pentru a le cere justificarea banilor şi dacă au plătit taxe pentru ei”, a  concluzionat o internaută.
 
 
În urma evenimentului dar şi a numeroaselor reacţii de nemulţumire, Poliţia a anunţat că a deschis dosar penal. 
„În ziua de 10 mai a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman s-au sesizat din oficiu şi au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări pentru blocarea sau îngreunarea circulaţiei. Având în vedere numărul mare de persoane care participă, de regulă, la astfel de evenimente, pentru a preveni posibile blocaje rutiere şi tulburarea climatului de ordine şi linişte publică pe raza localităţii Buzescu, poliţiştii au asigurat măsuri de fluidizare a traficului rutier şi de menţinere a ordinii publice. Menţionăm faptul că acţiunile poliţiştilor au vizat liniştea comunităţii şi siguranţa participanţilor la trafic, activităţile nefiind desfăşurate pentru a facilita deplasarea cortegiului”; a transmis IPJ Teleorman.
Reprezentanţi ai instituţiei au precizat, pentru News.ro, că nu au fost aplicate amenzi contravenţionale pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, pentru că nu a fost cazul, însă au fost sate mai multe amenzi contravenţionale pentru parcare şi staţionare în locuri interzise.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.