O femeie de 52 de ani din judeţul Iaşi a fost supusă unei intervenţii dificile pe creier, după ce medicii i-au descoperit o tumoră cerebrală de cinci centimetri. Operaţia a avut succes.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Operaţia s-a desfăşurat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.
 
Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate
Mihaela Alistar a povestit că se simţea rău şi că a descoperit boala după ce a făcut un RMN.
 
”Medicii mi-au spus că totul va fi bine şi chiar a fost bine. Uitaţi, se vede rezultatul. Sunt conştientă, echilibrată, nu am probleme”, a afirmat femeia. 
 
Managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, medicul Lucian Eva, a declarat că s-a constatat o creştere a dimensiunii tumorii şi că nu s-a putut recurge la Radiochirurgia Stereotactică de tip Gamma Knife, ci a fost necesară o intervenţie chirurgicală. 
 
”S-a făcut o rezecţie totală a acestei tumori. Urmărirea în timp a acestei paciente se va face cel puţin o dată pe an. În cazul apariţiei unei recidive, de data aceasta se va face Radiochirurgie de tip Gamma Knife. Aş vrea să fac o menţiune în această situaţie: faptul că, în general, tumorile cerebrale pot fi tratate prin Radiochirurgia Stereotactică de tip Gamma Knife, indiferent de volumul acestora, dar cu câteva condiţii. Una dintre aceste condiţii este să nu aibă efect asupra ţesutului cerebral din jur. Adică să nu provoace reacţii, ceea ce noi numim edem cerebral. Dacă există edem cerebral, Radiochirurgia Gamma Knife nu este indicată”, a declarat medicul Lucian Eva.
 
El a precizat că intervenţia chirurgicală a decurs bine şi nu există nicio sechelă postoperatorie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.