USR anunţă sâmbătă că Ministerul Dezvoltării trebuie să comunice ce avize a dat pentru Legile Educaţiei, aşa cum i-a cerut senatorul USR Ştefan Pălărie, potrivit deciziei instanţei,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Tribunalului Bucureşti „obligă pârâtul să comunice reclamantului avizul emis privind proiectele legilor învăţământului preuniversitar si universitar iniţiate de Ministerul Educaţiei şi adoptate în şedinţa de Guvern din data de 28.03.2023, în termen de 5 zile de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare”, precizează USR. 
 
Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate
Salutând decizia justiţiei, senatorul USR Ştefan Pălărie condamnă secretomania promovată de regimul Iohannis-Ciucă-Ciolacu, precum şi felul în care acte emise de instituţii publice, de oameni plătiţi din bani publici, şi care sunt clar de interes public sunt ţinute „la secret”.
 
”Cum poţi să spui că un aviz dat legilor educaţiei, care afectează sute de mii de copii, de tineri, de profesori, de părinţi, este secret? De ce? Este incredibil că trebuie să dai în judecată un minister pentru a afla, ce? Că legile educaţiei promovate de Ligia Deca sunt o catastrofă pentru sistemul de învăţământ din România? Asta ştiam cu toţii şi vedem cu toţii. Faptul că instituţii ale statului încearcă să bage sub preş mizeria făcută de Ligia Deca este de o gravitate fără margini”, spune Ştefan Pălărie.
 
Potrivit celor de la USR, este al doilea proces câştigat de senatorul USR cu instituţii ale statului care au refuzat să facă publice avizele date în cazul celor două legi ale Educaţiei promovate de ministrul Ligia Deca. 
 
”În avizul obţinut de la Ministerul Justiţiei, tot în instanţă, senatorul Ştefan Pălărie a descoperit cu uimire că existau exact acele obiecţii legate de prevederi neconstituţionale ale legilor pe care le-a adus USR în faţa CCR şi la momentul dezbaterii lor în Parlament. Poate şi de aceea, Ministerul Justiţiei şi Guvernul nu au făcut public acest aviz. Senatorul USR Ştefan Pălărie reaminteşte că legile Educaţiei promovate de Ligia Deca au fost adoptate fără o dezbatere propriu-zisă şi au fost trecute rapid prin Parlament, astfel încât, la mai puţin de 9 luni de la adoptare, să trebuiască să fie modificate, deja, de trei ori”, se mai arată în comunicat. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.