Premierul Marcel Ciolacu a declarat, după vizita pe care a făcut-o sâmbătă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf.Pantelimon Focşani, că se intră într-un ritm mare de dezvoltare. Şeful Executivului a adăugat că „nu poţi ai un ritm mare de dezvoltare fără învăţământ şi fără sănătate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am fost zilele acestea şi la Iaşi şi la Piatra Neamţ. La Iaşi au început lucrările pentru noul spital regional, la Neamţ s-a semnat contractul prin PNRR pentru noul spital judeţean. Am fost şi la Bacău, unde tot prin PNRR este făcut un Pavilion Municipal lângă spitalul judeţean şi cred că abordarea corectă este să fie o singură unitate spitalicească, unde tot efortul, chiar dacă este de la primărie, cât şi de la consiliul judeţean şi făcut într-o singură investiţie, aşa cum am văzut şi la Oradea. Acum avem de închis la Focşani, la Vrancea, o investiţie de 200 de milioane, iar în perioada următoare, toată investiţia este deja prinsă pe BEI în Acordul semnat de Guvernul României şi Banca Europeană de Investiţii. La fel şi spitalul din Botoşani”, a declarat Marcel Ciolacu, după vizitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Sf.Pantelimon Focşani.

Prim-ministrul a mai spus că nu poţi avea dezvoltare fără educaţie şi sănătate şi nici pretenţii ca românii să se întoarcă în ţară, dacă nu le oferi locuri de muncă bine plătite şi dacă nu faci investiţii care vin la pachet cu infrastructura.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

„O să vină şi Centrul de Excelenţă pe învăţământul dual aici şi automat, cu finalizarea A7 şi, după cum bine ştim, primul tronson pe care încercăm să îl dăm în circulaţie până la sfârşitul anului, anume Buzău-Focşani, până la 148 km anul acesta, urmând să fie făcută joncţiunea până în capăt şi cu A8. Se intră într-un ritm mare de dezvoltare. Nu poţi ai un ritm mare de dezvoltare fără învăţământ şi fără sănătate. Nu poţi să ai pretenţii să se întoarcă românii acasă, dacă nu ai locuri de muncă bine plătite, investiţii. Investiţiile nu vin decât la pachet cu infrastructura. Cu adevărat cele mai multe investiţii au venit în această perioadă în Moldova şi cu certitudine că acest ritm va fi continuat”, a mai spus Ciolacu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.