Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara se alătură evenimentului naţional Noaptea Muzeelor 2024 cu un spectacol care va include reconstituiri istorice, expoziţie de săbii şi spade, muzică live şi un spectacol pirotehnic. Evenimentul va avea loc sâmbătă, de la ora 17.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Susţinem eforturile de creştere a salariilor angajaţilor din domeniul muzeal, însă nu dorim ca publicul vizitator să fie lipsit de un astfel de eveniment! Astfel, sâmbătă, 18 mai 2024, sub sloganul «Cerem respect şi echitate pentru salariile din cultură!», expoziţiile instituţiei de cultură vor fi închise, dar în curtea Bastionului Theresia vă aşteaptă un spectacol grandios, între orele 17.00 - 23.00. Spectacolele de istorie vie («living museum»), oferite în curtea Bastionului Theresia în cadrul Nopţii Muzeelor se vor îmbina cu momentele artistice şi cu atelierele interactive într-un mare show comun al grupurilor de reconstituire istorică şi artistice. Participă la eveniment, sub denumirea de Uniunea Artiştilor - Cronicari: Eyaletul de Timişoara, Asociaţia Losonczy Istvan, Hrafnabroethr-Fraţii Corbi, Asociaţia de Reconstituiri Istorice Timişoara, Sagittarii Getici, Deep6 Project, Peregrinii”, se precizează într-un comunicat de presă transmis, marţi, de Muzeul Naţional al Banatului.
 
Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate
Evenimentul este programat să aibă loc în curtea Bastionului Theresia din Timişoara. De la ora 17.00 oaspeţii sunt aşteptaţi să participe la ateliere interactive şi să urmărească deschiderea taberelor de reconstituiri istorice.
 
Între orele 17.00 şi 21.00 au loc activităţi de prezentări close-up şi ilustrări în stilul ”living museum”: armele şi ţinutele Evului Mediu, obiceiurile trecutului, antrenamentele vitejilor (performance comun al grupurilor participante cu participarea activă a publicului), jocuri interactive pentru public, prezentare de tir cu arcul istoric şi demonstraţii de tragere cu arcul la ţinte fixe şi mobile, din diverse poziţii şi cu diferite niveluri de dificultate, atelier de tir cu arcul tradiţional pentru toate vârstele.
 
De la ora 18.00 încep reconstituirile istorice - Trecutul prezentat ca istorie vie: echipamente şi formaţiuni militare ale Evului Mediu timpuriu.
 
La ora 19.30 are loc în arena din curtea Bastionului Theresia momentul ”Timişoara otomană, obiceiuri şi îndeletniciri: toaleta unui bogat timariot, frizeria otomană în vremea Eyalet-ului”, apoi, de la ora 20.00 - ”Raiduri şi bătălii în Ţinuturile de Margine – o poveste narată în stilul ”living museum” şi ilustrată cu muzică istorică”.
 
La ora 21.00 este programat Schimbul de gardă al cetăţii Timişoara, însoţit de salve de tun.
 
De la ora 21.15 va avea loc prezentarea interactivă a pieselor din expoziţia de spade şi săbii istorice, ”Fiare din Beci”, încercarea armelor de către oştenii din tabere, Istoria armelor – colecţia de săbii şi spade originale Cosmin Pop, prezentată publicului în stil close-up.
 
De la ora 22.00 este programat un spectacol de teatru pirotehnic şi muzică live, un show de sunet şi foc, inspirat din vechi legende.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.