Bitcoin a crescut miercuri, împreună cu acţiunile de pe Wall Street, după ce indicele preţurilor de consum din SUA, în aprilie, a arătat că inflaţia a încetinit faţă de luna precedentă, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preţul criptomonedei a urcat cu mai mult de 5%, la 64.910,57 USD, conform Coin Metrics, având cea mai bună evoluţie din 25 martie.

La un moment dat, bitcoin s-a tranzacţionat peste media sa din ultimele 50 de zile pentru prima dată din 13 aprilie, deşi a scăzut din nou sub acest nivel.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

”Un IPC puţin mai mic decât aşteptările a mărit modest şansa unei reduceri a dobânzii cheie, care este încă o influenţă puternică pentru preţul bitcoin”, a declarat Owen Lau, analist la Oppenheimer, pentru CNBC.

Acesta a mai spus că ”după ETF-uri şi înjumătăţire, următorul catalizator major este reducerea dobânzii. Este posibil ca Bitcoin să rămână limitat şi să se tranzacţioneze împreună cu punctele de date macro, până când vom vedea o cale mai clară pentru reducerea ratei.”

 Indicele preţurilor de consum, o măsură amplă a cât costă bunurile şi serviciile la casa de marcat, a crescut cu 0,3% faţă de martie, a raportat miercuri Biroul de Statistică a Muncii al Departamentului Muncii. Acesta a fost puţin sub estimarea Dow Jones, de 0,4%.

Preţurile de consum sunt în continuare în creştere cu 3,4% faţă de un an în urmă.

”În vreme ce IPC-ul de bază al SUA s-a redus pentru prima dată în şase luni, am putea asista la o revenire a apetitului investitorilor pentru activele cu risc, cum ar fi cripto, instigând mai multe fluxuri către ETF-urile spot bitcoin, care au fost deosebit de liniştite”, a spus Leena ElDeeb, analist la 21Shares.

Ea a adăugat că ”deşi reducerile dobânzilor sunt încă în discuţie, recuperarea ar putea fi lentă. De obicei, ratele mai mari ale dobânzilor fac mai puţin atractive activele cu risc, cum ar fi acţiunile tehnologice şi bitcoin, deoarece investitorii pot asigura randamente substanţiale de la opţiuni mai sigure, cum ar fi Trezoreria SUA”, a adăugat ea.

Bitcoin deţine o poziţie unică, atât ca activ cu risc, cât şi ca activ fără risc şi mulţi investitori au o viziune pe termen lung asupra criptoactivului, a explicat ElDeeb, adăugând că, deşi politicile Fed pot induce volatilitatea bitcoin pe termen scurt, nu schimbă fundamental traiectoria pe termen lung a bitcoin.

În ultimul timp, bitcoin a fost influenţat mai puternic de factori macro, cu catalizatori din industrie precum lansarea ETF-urilor bitcoin şi înjumătăţirea în oglinda retrovizoare.

Odată cu câştigul de miercuri, bitcoin a crescut acum cu 7% în această săptămână – cea mai bună săptămână din 29 martie – şi este pe cale să întrerupă declinul de şase săptămâni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.