Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au anunţat, luni, că au câştigat definitiv procesul intentat de Agenţia de turism Bonjour şi precizează că operatorul economic a fost amendat cu peste 50.000 de lei pentru că nu a restituit contravaloarea pachetelor turistice vândute şi anulate ulterior.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentaţii ANPC au transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că au câştigat definitiv procesul intentat de Agenţia de turism Bonjour (SC Bonjour International Tour SRL), din Capitală, prin care solicita anularea procesului verbal de constatare a contravenţiei, întocmit în 2022.

”Precizăm că, la acel moment, după patru acţiuni de control desfăşurate timp de şase luni, în urma cărora operatorul economic a fost sancţionat cu 51.000 lei, amenzi, şi dispunerea măsurii complementare de restituirea contravalorii pachetelor turistice vândute şi anulate ulterior, comisarii CRPC Bucureşti-Ilfov au constatat neîndeplinirea, repetată, a prevederilor acesteia. Ca atare, pentru că, în acest interval de timp, Agenţia de Turism Bonjour nu a restituit consumatorilor contravaloarea pachetelor turistice contramandate deja, iar între timp a continuat să vândă altele, anulând ulterior cursele de avion, a fost dispusă închiderea unităţii şi au fost sesizate organele de cercetare penală asupra întregii situaţii”, au precizat reprezentanţii ANPC.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Ei au adăugat că, ulterior, agenţia a contestat, în instanţă, actul administrativ, solicitând anularea acestuia.

”Pe 21.03.2024, Tribunalul Bucureşti a respins definitiv, ca nefondat, apelul declarat de Agenţieia de Turism Bonjour (SC Bonjour International Tour SRL) împotriva sentinţei pronunţată de instanţa de fond, prin care s-a reţinut faptul că nici până la momentul pronunţării, Agenţia de Turism nu a restituit contravaloarea pachetelor turistice vândute şi anulate ulterior”, a menţionat sursa citată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.