Începând din această vară, consumatorii belgieni vor putea beneficia de preţuri echitabile şi soluţii fiabile de conectivitate, furnizate de cel mai nou operator de telecomunicaţii de pe piaţa locală, DIGI Belgia. Cu o abordare orientată către clienţi, oferta va include servicii de telefonie şi date mobile, internet fix şi televiziune, fiind special concepută pentru a satisface exigenţele şi nevoile diverse ale utilizatorilor belgieni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma licitaţiei organizate în iunie 2022 de Institutul Belgian pentru Servicii Poştale şi Telecomunicaţii (BIPT), prin intermediul unui joint-venture cu Citymesh NV, parte a grupului Cegeka, DIGI a câştigat drepturile de utilizare a unor frecvenţe din spectrul mobil, care vor permite construirea unei noi reţele de comunicaţii fixe şi mobile, de ultimă generaţie.  DIGI Belgia va intra pe piaţa de telecomunicaţii ca al patrulea furnizor de servicii convergente de comunicaţii electronice, cu misiunea de a livra soluţii robuste şi accesibile, bazate pe tehnologii inovatoare şi un serviciu excelent de asistenţă clienţi.

În dezvoltarea ofertei noastre am pornit de la nevoile consumatorilor belgieni. Cercetările realizate de BIPT (Institutul Belgian pentru Servicii Poştale şi de Telecomunicaţii) arată că tarifele pentru serviciile de telecomunicaţii sunt semnificativ mai mari decât în ţările învecinate. DIGI deţine expertiza tehnică necesară şi Grupul a avut deja lansări de succes pe pieţe noi. În virtutea acestei experienţe, suntem încrezători că putem extinde reţeaua noastră într-o manieră eficientă şi rentabilă. Toate acestea ne vor permite să practicăm preţuri corecte şi transparente. Serviciile de telecomunicaţii reprezintă un drept fundamental, iar misiunea noastră este să le facem accesibile şi convenabile pentru toată lumea”, a declarat Jeroen Degadt, Director General DIGI Belgia.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

La evenimentul de inaugurare a sediului subisidiarei DIGI Belgia au participat doamna Petra de Sutter - Viceprim-Ministrul Guvernului Federal Belgian, Mitch de Geest, Director General Citymesh, Valentin Popoviciu, Director Executiv al Grupului DIGI, Jeroen Degadt, Director General DIGI Belgia, reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, jurnalişti, precum şi numeroşi invitaţi de marcă la nivel european.

Momentul de pre-lansare a fost marcat de o demonstraţie live a funcţionalităţii reţelei mobile 5G, prezentată de domnul Valentin Popoviciu: “Implementarea şi dezvoltarea noii infrastructuri de telecomunicaţii mobile şi fixe reprezintă un proces amplu, care implică resurse considerabile, paşii necesari urmând a fi parcurşi de companie în perioada imediat următoare. Suntem nerăbdători să servim cât mai curând viitorii noştri clienţi belgieni cu servicii de internet prin fibră optică şi 4G/5G de calitate, la preţuri corecte şi stabile, aşa cum ne-am obişnuit de mulţi ani abonaţii din România, Spania şi Italia”, a declarat acesta.

DIGI Belgia se află în etapa de construcţie şi punere în funcţiune atât a reţelei de fibră optică, cu peste 60 de mii de case (HP - Homes Passed) deja acoperite în Bruxelles, cât şi a reţelei mobile 4G şi 5G, prognozată să atingă un număr de 4500 site-uri mobile în următorii ani. Expertiza avansată de design, inginerie, implementare şi operare a tehnicienilor şi specialiştilor DIGI Romania, în strânsă colaborare cu echipa DIGI Belgia, aduce o contribuţie majoră la dezvoltarea infrastructurii din această ţară.

Mai multe informaţii pot fi consultate pe site-ul: www.digi-belgium.be.

Despre Grupul DIGI

               DIGI este liderul pieţei de telecomunicaţii din România pe segmentele de internet de bandă largă (broadband), servicii de distribuţie TV (pay-TV) şi telefonie fixă, deţinând o cotă importantă pe segmentul de comunicaţii mobile, precum şi cea mai mare acoperire la nivel naţional. Compania derulează operaţiuni în România, Spania, Italia şi urmează să lanseze servicii electronice în Portugalia şi Belgia.

               Soluţiile de conectivitate şi comunicaţii electronice convergente furnizate de DIGI se bazează pe reţele moderne de fibră optică şi tehnologii de ultimă generaţie. DIGI pune la dispoziţia clienţilor săi şi o ofertă diversificată de conţinuturi online, radio şi TV: sport (Digi Sport), ştiri (Digi24), filme, documentare, muzică şi serviciul de content Digi Online.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.