Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila afirmă că lucrările pentru construirea spitalelor din PNRR avansează accelerat, iar pavilionul de Politraumă de la Craiova este într-un stadiu avansat al lucrărilor de construire, clădirea este ridicată deja până la nivelul 2. De asemenea, Pavilionul Politraumă nou de la Sibiu va avea 90 de paturi, dintre care 15 digitalizate complet, conform ministrului. Ministrul mizează pe o creştere exponenţială a ritmului de construcţii în perioada următoare. Secretarul de Stat din Ministerul Sănătăţii Alexandru Rogobete, responsabil cu implementarea PNRR în sănătate, a declarat că ambele construcţii progresează într-un ritm alert. ”Trebuie să ne mişcăm şi repede şi bine, pentru că perioada în care finanţările din PNRR rămân valide este de aproximativ 2 ani”, a subliniat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Lucrările pentru construirea spitalelor din PNRR avansează accelerat. Pavilionul de Politraumă de la Craiova este într-un stadiu avansat al lucrărilor de construire, clădirea este ridicată deja până la nivelul 2. Investiţia se ridică la 44 de milioane de lei, fonduri asigurate prin PNRR.Sănătate pentru oameni!”, a scris Alexandru Rafila, joi pe Facebook. 
 
Conform Ministerului Sănătăţii, unitatea medicală ar putea trata cca. 4.000 de pacienţi/an, cu 70 de paturi disponibile.
 
Foto: Alexandru Rafila Facebook
Foto: Alexandru Rafila Facebook
 
Foto: Alexandru Rafila Facebook
Foto: Alexandru Rafila Facebook
 
De asemenea, ministrul a mai anunţat că Pavilionul Politraumă nou de la Sibiu va avea 90 de paturi, dintre care 15 digitalizate complet, investiţia ridicându-se la 82 de milioane de lei, fonduri asigurate prin PNRR.
 
Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila mizează pe o accelerare a ritmului construcţiilor noi din infrastructura spitalicească.
 
„Traversăm o perioadă fără precedent în sistemul sanitar românesc. Construcţia de spitale noi, cu fonduri PNRR, de la BEI sau Banca Mondială rămâne prioritatea numărul 1 şi eu unul mizez pe o creştere exponenţială a ritmului de construcţii în perioada următoare. Veţi vedea note succesive de progres în această line”, a subliniat Alexandru Rafila .
 
Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Alexandru Rogobete, responsabil cu implementarea PNRR în sănătate, a declarat că ambele construcţii progresează într-un ritm alert, dar şi că alte investiţii similare în infrastructura spitalicească trebuie să urmeze acelaşi model.
 
„Timpul este esenţial, pentru că ne propunem să dezvoltăm o infrastructură spitalicească la standarde internaţionale în România, într-un timp foarte scurt. Am avut mult de recuperat din anii precedenţi. Cu alte cuvinte, trebuie să ne mişcăm şi repede şi bine, pentru că perioada în care finanţările din PNRR rămân valide este de aproximativ 2 ani. Exemplele de la Sibiu şi Craiova sunt foarte bune, dar avem şi alte exemple la Cluj, Bistriţa sau Timişoara şi sunt încrezător că toate aceste modele vor acţiona ca o locomotivă pentru restul investiţiilor, în primul rând prin puterea exemplului”, a subliniat Alexandru Rogobete.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.