Spitalul din Rupea, judeţul Braşov, construit în urmă cu aproape 50 de ani, va fi modernizat, lucrările vizând îmbunătăţirea clasei de risc seismic, extinderea clădirii şi dotarea cu echipamente şi mobilier. Proiectul are o valoare de peste 101 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul a reaprobat, joi, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea şi dotarea spitalului orăşenesc din Rupea, judeţul Braşov.

”Actul normativ era necesar întrucât spitalul, construit în urmă cu aproximativ 50 de ani, deserveşte circa 35.000 de locuitori din oraşul Rupea şi din localităţile rurale învecinate, cei mai mulţi pacienţi provenind din rândul pensionarilor şi al asistaţilor sociali. De asemenea, ambulatoriul nu dispune de toate secţiile necesare; în prezent, are doar 4 specialităţi (chirurgie, ginecologie, pediatrie şi interne) şi sunt necesare şi secţii de cardiologie, ORL, oftalmologie, neurologie, diabetologie, medicina muncii”, arată Ministerul Dezvoltării, într-un comunicat de presă.

Proiectul vizează clădirea principală a spitalului şi clădirea pentru Boli infecţioase şi spălătorie, urmărind îmbunătăţirea clasei de risc seismic din Rs I în Rs IV, dezvoltarea infrastructurii medicale, prin dotarea cu echipamente şi mobilier medical, precum şi îmbunătăţirea accesibilităţii şi fluxurilor funcţionale, prin extinderea clădirii spitalului, amplasarea unei scări exterioare şi a unui lift de 16 persoane.

Spitalul va avea o capacitate de 80 de paturi pentru spitalizare continuă şi 5 paturi pentru spitalizare de zi, pe o suprafaţă construită de 1.466,63 mp şi un regim de înălţime de S+P+2E (pentru clădirea principală a spitalului), respectiv de P+1E (pentru clădirea bolilor infecţioase şi a spălătoriei).

Valoarea investiţiei este de 101.872.000 lei, iar durata de realizare a obiectivului este estimată la 28 de luni (4 luni pentru proiectare şi 24 luni pentru execuţie).

 

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei,

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.