PSD Iaşi îi cere directorului de la Aeroportul Iaşi, membru PNL, să nu politizeze evenimentul de inaugurare a noului terminal, programat vineri, social-democraţii susţinând că aeroportul este ”teritoriu european, nu maidanul penalului Alexe Costel”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Liderul PSD Iaşi, Bogdan Cojocaru, totodată prefect de Iaşi, a susţinut, într-o scrisoare deschisă adresată directorului Aeroportului Iaşi, Romeo Vatră, că investiţia de la aeroport este una dintre cele importante pentru Iaşi, dar că proiectul este politizat ”până la sufocare” de către PNL.
 
”Din păcate, am constatat cu mare amărăciune că, atunci când lucrurile serioase aproape s-au finalizat, a început joaca de-a inaugurarea terminalului T4. L-aţi deschis prima dată pe 23 ianuarie pentru stăpânii de la Bucureşti ai penalilor de la Iaşi. Ştiţi bine că a fost prea devreme şi, mai ales, ştiţi că nu a fost deloc corect. A doua oară a fost pe 14 martie, pentru prezentarea noii identităţi vizuale, un lucru bun, dar pătat tot cu penali. Şi înainte şi după, aţi politizat până la sufocare un bun public al întregului judeţ. Aţi confiscat terminalul T4 pentru beneficiul electoral al inculpatului Alexe Costel care se agaţă cu dinţii de funcţia publică. Nici asta nu este deloc corect. De data aceasta, vineri, 29 martie, când chiar deschideţi terminalul T4 pentru călători, faceţi-o fără penali”, a afirmat liderul PSD Iaşi, Bogdan Cojocaru.
 
Totodată, Cojocaru i-a sugerat şefului de la aeroport să invite şi ieşeni la evenimentul de inaugurare a terminalului, el precizând că ”Aeroportul Internaţional Iaşi este un teritoriu european, nu maidanul penalului Alexe Costel”.
 
Noul terminal al Aeroportului Iaşi, investiţie care se apropie de 100 milioane de euro, va fi inaugurat vineri, urmând ca pasagerii cursei Tarom Iaşi-Bucureşti să facă formalităţile de îmbarcare în noua clădire.
 
Începând de duminică, 31 martie, toate zborurile Schengen vor fi operate din noul terminal, în timp ce cursele în ţările non-Schengen vor rămâne în T3.
 
Noul terminal al Aeroportului Iaşi este de peste zece ori mai mare decât cel vechi, având o suprafaţă de peste 31.000 de metri pătraţi, trei niveluri (subsol, parter, etaj) şi o capacitate minimă de procesare de 3,5 milioane de pasageri anual.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.