Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, îl acuză pe Nicuşor Dan că din 6.267 de dispoziţii de primar date în mandatul său, a publicat pe site-ul Primărie doar 362 de dispoziţii, arătând că 5,7% este gradul de transparenţă pe care îl manifestă primarul în funcţie. Burduja a anunţat că PNL a convocat o şedinţă CGMB pentru vineri, în care consilierii liberali vor solicita publicarea tuturor deciziilor de primar pe site, pentru că ”prin astfel de dispoziţii de primar s-au construit caracatiţe în instituţii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, a organizat joi o conferiţă de presă în faţa Primăriei Generale.

”Constant că a pus oamenii la treabă, se lucrează din greu în Parcul Cişmigiu, constată cu toţii că e o frenezie a lucrărilor publice în Bucureşti, că e campanie electorală”, a afirmat Burduja.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

El a spus că Nicuşor Dan are nişte lucruri de clarificat.

”Au trecut mai mult de 24 de ore de când i-am cerut public să explice legăturile cu Matei Păun, ca finanţator, fost şef de campanie, actual şef de campanie, nimeni nu înţelege, un om cu afaceri în Belarus, în Federaţia Rusă, un om considerat apropiat. Nicuşor a spus că îşi fac vacanţele împreună”, a arătat Burduja.

Candidatul PNL a arătat că primarul ”preferă să tacă, sperând ca acest subiect să treacă, cum  trecut şi mandatul său, neobservat”.

Sebastian Burduja a mai afirmat că Nicuşor Dan este un candidat independent şi nu beneficiază de banii partidelor, adăugând că a arătat ieri că ”a cheltuit sume importante, undeva la 1,4 milioane lei, ceea ce se vede la prima strigare, şi i-a cerut să facă publică sursa acestor fonduri”.

”Îi solicit public să facă publică lista acestor donatori, în spiritul transparenţei pe care l-a clamat ani de zile în societatea civilă şi pe care nu l-a demonstrat cu nimic în mandatul de primar”, a afirmat Burduja.

Liberalul a anunţat că a discutat cu colegii din CGMB şi au stabilit o şedinţă extraordinară de de Consiliu, pe care PNL o va convoca pentru data de mâine.

Potrivit lui Burduja, această şedinţă de CGMB este importantă pentru că pe site-ul Primăriei Capitalei lipsesc enorm de multe dintre dispoziţiile de primar.

”În 2021, avem un total de 1310 dispoziţii de primar şi publicate doar 49 iar în 2022, un an record, 2.329 de dispoziţii de primar şi publicate 61 de dispoziţii. În 2023 avem 1.994 de dispoziţii, publicate un număr record de 10. Şi în 2024 avem deja 634 de dispoziţii. În total, vorbim de 6.267 de dispoziţii de primar date de Nicuşor Dan şi publicate 362 de dispoziţii”, a spus Burduja.

El a arătat că 5,7% este gradul de transparenţă pe care Nicuşor Dan îl manifestă. ”Cred că atâtea voturi va strânge, dacă asta este transparenţa”, a mai spus Sebastian Burduja.

Liberalii vor solicita publicarea tuturor deciziilor de primar pe site, pentru că ”prin astfel de dispoziţii de primar s-au  construit caracatiţe în instituţii”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.