Candidatul PNL la Primăria Capitalei Sebastian Burduja a afirmat, luni, că bilanţul real al mandatului actualului primar general Nicuşor Dan este egal cu zero. „Un bilanţ al unui primar general, de fapt al unui oficial, se face punând în oglindă ceea ce a promis când a preluat mandatul cu ceea ce a făcut la finalul mandatului”, a adăugat liberalul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În mai puţin de trei săptămâni se va schimba Bucureştiul, şi momentul de astăzi pe care Nicuşor Dan l-a etalat public, un bilanţ al mandatului, este cel mai puternic argument în acest sens. Bilanţul dânsului este foarte simplu şi în termeni matematici este zero. Un bilanţ al unui primar general, de fapt al unui oficial, se face punând în oglindă ceea ce a promis când a preluat mandatul cu ceea ce a făcut la finalul mandatului. Primul proiect se referă la publicarea dispoziţiilor de primar. Aşa cum am arătat în trecut, doar 5,7% dintre toate dispoziţiile emise de primarul general sunt pe site. Restul preferă să le ţină în continuare ascunse. Şi al doilea proiect viza amenzile pe care Primăria Generală le-a încasat, inclusiv sumele pe care le plăteşte primăria din buget, deşi sunt amenzi pe persoană fizică, amenzi împotriva primarului. Există raportul Curţii de Conturi care arată foarte clar că primarul general a plătit din banii noştri, ai tuturor, amenzi care îl vizau în mod direct. Niciun proiect, nici celălalt, n-au primit avizul de specialitate de la Direcţia juridică, a declarat Burduja, în cadrul conferinţei de presă susţinută pe trotuarul de vis-a-vis de Palatul Primăriei Capitalei”, a declarat Sebastian Burduja, luni, într-o conferinţă de presă.

Acesta a anunţat că va sesiza DNA, Corpul de Control al Premierului şi Curtea de Conturi referitor la contractul de mentenanţă pentru Arena Naţională, care a fost atribuit direct şi semnat la finalul anului trecut, între Crăciun şi Anul Nou, în doar o zi, pentru a putea fi adiţionat cu încă patru luni în anul curent.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

„La Arena Naţională contractul de mentenanţă a fost prestat din 2018 până în 2023 de o companie a primăriei. S-a prestat acest contract pe o sumă de 10 milioane de lei. Undeva în februarie anul trecut, Primăria generală decide să scoată la licitaţie contractul, foarte bine. În mod normal obiectivul ar fi să obţii un preţ mai bun decât îţi presta propria companie, adică să reduci cheltuielile. Se prezintă patru ofertanţi, inclusiv compania primăriei. Sunt descalificaţi trei, rămâne cel mai mare. Compania primăriei este descalificată pentru că a dat un preţ prea mic, deşi, culmea, era preţul la care prestase, la care presta, şi în acel moment al procedurii de achiziţie. Sesizează compania Energetica Servicii CNSC-ul, deci Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor îi dă dreptate, se reintră în procedură, după care Primăria Generală mai găseşte o chichiţă şi exclude iarăşi propria companie. Ar trebui contractul pe 4 zile. Atenţie! La final, între Crăciun şi Anul Nou s-a atribuit acest contract într-o zi, într-o primărie în care lucrurile durează, ştiţi, luni, ani de zile. E o mobilizare fără precedent şi într-o zi se atribuie acest contract, se semnează. De ce? Ca să poată fi adiţionat cu încă patru luni pe anul acesta. Acum, când vorbim noi, se încearcă o negociere directă doar cu această companie declarată câştigătoare, cel mai mare preţ pe patru zile, plus patru luni, plus acuma să vedem câţi ani de zile, prin negociere directă, fără a scoate din nou la licitaţie”, a subliniat candidatul PNL la PMB.

El a punctat că această companie prestează mai scump cu oameni pe care i-a luat de la compania primăriei şi în condiţiile în care are redus la jumătate efectivul de personal.

„Deci, care este beneficiul Primăriei Generale din toate astea? Ce câştigă bucureştenii? Pierd patru milioane de lei, şi acesta e un singur exemplu, flagrant, pentru care noi ne facem datoria de cetăţeni şi sesizăm toate instituţiile abilitate să facă dreptate”, a conchis Burduja.

Primarul Capitalei Nicuşor Dan şi-a prezentat, luni, raportul de activitate al mandatului de edil general şi principalele obiective pentru următorii patru ani, printre priorităţile sale aflându-se înlocuirea a 280 km reţea principală termoficare, 20 centrale care să deservească puncte termice cu funcţionare deficitară, 250 de tramvaie şi 22 noi troleibuze noi precum şi terminarea lucrărilor din Prelungirea Ghencea, cu două benzi pe sens, tramvai şi parcare.

Dan mai promite realizarea sistemului de semaforizare inteligentă pentru 544 intersecţii conectate la un sistem central dar şi reabilitarea Podului Basarab, Pasajui Obor, Pasajului Lujerului, Podului Băneasa, Pasajul Victoriei.

El arată că aprobarea noului Planul Urbanistic General va indica locaţia potrivită pentru o sală polivalentă de dimensiune mare şi un complex sportiv, pentru un parc zoologic, pentru o filarmonică şi pentru un muzeu al ştiinţei şi tehnicii pentru copii.

Primarul Nicuşor Dan mai vrea să finalizeze şi patinoarul Flamaropol şi Banca de alimente şi operaţionalizarea unui sistem care să asigure accesul la hrană de calitate pentru copiii din medii vulnerabile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.