Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău au dispus, sâmbătă, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat, funcţionar public în cadrul Primăriei municipiului Bacău - Direcţia Administrare Baze Sportive, pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă, ambele infracţiuni cu aplicarea art. 38 alin 1 din Codul penal. De asemenea, a fost dispusă, duminică, faţă de inculpat măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
 
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
„În fapt, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, împreună cu ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Bacău au documentat activitatea infracţională în cauză, rezultând următoarele:
 
- La sfârşitul lunii aprilie 2024 şi în data de 10.05.2024, în calitate de funcţionar public în cadrul cadrul Primăriei municipiului Bacău- Direcţia Administrare Baze Sportive, inculpatul i-a pretins unui cetăţean suma de 2000 euro pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu privitoare la întocmirea documentelor care atestau prestarea de către acesta din urmă a muncii în folosul comunităţii dispusă de instanţă, iar în data de 11.05.2024 a primit efectiv această sumă în scopul arătat.
 
- La sfârşitul lunii aprilie 2024 şi în data de 10.05.2024, în calitate de funcţionar public în cadrul cadrul Primăriei municipiului Bacău - Direcţia Administrare Baze Sportive, inculpatul i-a pretins aceleiaşi persoane suma de 4000 euro pentru a interveni pe lângă un alt funcţionar public din cadrul instituţiei cu atribuţii de serviciu privitoare la întocmirea documentelor care atestau prestarea de către cel din urmă a muncii în folosul comunităţii dispusă de instanţă.
 
- Lăsând să se creadă că îl poate influenţa prin remiterea acestor sume de bani, inculpatul a promis că funcţionarul va semna la rândul lui documentele necesare prin care să confirme efectuarea muncii neremunerate în folosul comunităţii”, arată comunicatul de presă al Direcţiei Generală Anticorupţie (DGA).
     
Sâmbătă, inculpatul a primit efectiv suma pretinsă de 4000 euro de la persoana respectivă. 
 
În cauză, a fost oferit sprijin din partea Direcţiei Operaţiuni Speciale - Brigada Operaţiuni Speciale Bacău, mai indică sursa citată.
 
Reprezentanţii DGA mai precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.