Primăria Sibiu foloseşte în premieră o tehnică specială de toaletare a arborilor. Coroana acestora va avea o anumită formă dreptunghiulară, pentru a fi departe de reţelele de utilităţi aeriene şi faţă de fronturile caselor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tehnică de toaletare a arborilor folosită în premieră pe str. Oţelarilor din Sibiu! În termeni de specialitate de numeşte «pollarding». Practic, presupune o intervenţie mai accentuată în coroana arborelui, cu tăieri care vor da o anumită formă acesteia – în cazul de faţă se va adopta o formă dreptunghiulară”, anunţă, duminică, Primăria Sibiu.

Instituţia precizează că, pentru a realiza această formă geometrică, pe coroana arborilor se va monta un cadru confecţionat din bambus, cu rol de şablon, care va ghida formarea coroanei în următorii ani.

Primăria Sibiu anunţă că tehnica se va aplica celor 40 de arbori de pe str. Oţelarilor, scopul fiind acela de a menţine arborii la o anumită dimensiune şi distanţă faţă de reţelele de utilităţi aeriene şi faţă de fronturile caselor şi pentru a evita extinderea rădăcinilor care pot provoca daune imobilelor, trotuarelor şi carosabilului.

Lucrările vor începe de luni, 25 martie şi vor fi efectuate de specialiştii de la Asociaţia Română de Arboricultură.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.