Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. „Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România, de la fermierii români, pentru că noi avem pe carnea de pui un grad de autosuficienţă de 160%. România produce aproape 400 de milioane de pui”, a mai spus social-democratul care a adăugat că ţara noastră produce aproape 400 milioane de pui.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Eu nu cred acest lucru, că fermierii fac aşa ceva, în primul rând. În al doilea rând, ANSVSA (Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor – n.r.), care nu este în subordinea Ministerului Agriculturii, face verificări şi bineînţeles că se va ieşi cu un raport pe acest lucru. Nu pot să-mi dau cu părerea, eu nu cred că fermierii români vopsesc puii, să fie foarte clar. Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Să fie foarte clar”, a declarat Florin Barbu, care efectuează joi o vizită în judeţul Arad, unde a mers pe la ferme din mai multe localităţi.

Ministrul PSD a adăugat că puii din magazine sunt crescuţi în general cu porumb, iar ţara noastră are piaţă de desfacere inclusiv în Franţa. România produce aproape 400 milioane de pui, a mai punctat Barbu.

„Ca să înţelegem, puii pe care îi vedem în magazinele de retail sunt cei cu 80 - 90% crescuţi cu porumb şi cantitatea cea mai mare de pui, pentru că sunt foarte bine căutaţi, am deschis piaţă inclusiv cu omologul meu francez ministru, piaţa din Franţa ia pui din România. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România, de la fermierii români, pentru că noi avem pe carnea de pui un grad de autosuficienţă de 160%. România produce aproape 400 de milioane de pui. ANSVSA are atribuţii pe verificarea produselor alimentare. Sunt sigur că ANSVSA va iesi cu un raport şi va lămuri acest lucru”, a spus ministrul.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor Horia Constantinescu a avertizat, miercuri dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să pară mai bună, uneori procedura fiind realizată în timpul hrănirii, astfel încât vopseaua să nu poată fi spălată. În aceste condiţii, a spus Constantinescu, ne confruntăm cu un „atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi”.

Ulterior, ANPC a precizat că verificările au relevat câteva nereguli la un număr restrâns de producători şi că „au fost luate toate măsurile necesare pentru a menţine un nivel înalt de protecţie a consumatorilor”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.