Premierul Marcel Ciolacu a vorbit, la o întâlnire cu patronatele, despre faptul că Guvernul analizează posibilitatea ca statul să investească un buget orientativ de 30-50 milioane euro pentru a construi un parc tematic major pe Litoral, ce ar putea ajunge apoi în administrarea şi operarea unei companii private specializate, anunţă Corina Martin, secretar general al Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România, ea apreciind că o astfel de investiţie ar contribui major la extinderea sezonului şi la creşterea rapidă a atractivităţii destinaţiei şi a numărului de turişti români şi străini.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“La întâlnirea organizată ieri la Mamaia, între premierul Marcel Ciolacu, împreună cu mai mulţi membri ai Guvernului şi noi, Patronatele din Mamaia şi de pe Litoral - am prezentat şi dezbătut problemele majore pe care le întâmpinăm pe Litoral, între care: slaba administrare a plajelor, derulată de către Apele Române (management defectuos, ce ne-a generat şi în continuare aduce prejudicii actului turistic prestat şi ofertat de hotelieri şi de operatorii HORECA), politica fiscală ce aduce constrângeri şi apasă pe umerii operatorilor din industria ospitalităţii din Romania, bugetul naţional de promovare turistică mult prea mic de care dispune, în fiecare an, Ministerul pentru a promova destinaţia România, în comparatie cu bugetele cu mult mai mari pe care le cheltuiesc destinaţiile vecine şi concurente, imposibilitatea de a utiliza lacurile din Constanţa şi Mamaia în scop turistic, din cauza disputei legate de drepturile de proprietate şi administrare, între autorităţile locale şi AMPA, necesitatea racordării deciziei de începere a anului şcolar şi de programare a vacanţelor în corelare cu nevoile si priorirităţile de operare în unele destinaţii turistice sezoniere, nevoia unei Strategii naţionale de promovare a Turismului, sub cupola unei Organizaţii de Management de Destinaţie ROMÂNIA - în parteneriat public-privat,  absenţa unor investiţii mari, care să fie susţinute şi încurajate de instituţiile statului, pentru agrement şi distracţie pe Litoral”, spune Corina Martin, secretar general al Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România şi preşedinte de onoare RESTO Constanţa.

În opinia sa, dezvoltarea unor parcuri tematice şi de agrement de amploare pe Litoral ar contribui major la extinderea sezonului şi la creşterea rapidă a atractivităţii destinatiei şi a numărului de turişti români şi străini atraşi.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

”De foarte mulţi ani, am exprimat public, personal şi nu numai, că o asemenea soluţie ar atrage efecte majore şi imediate în acest sens. De aceea, salutăm propunerea premierului României, Marcel Ciolacu - exprimată în cadrul întâlnirii de ieri -  de a analiza posibilitatea ca statul să investească un buget orientativ de 30-50 milioane euro pentru a construi un asemenea parc tematic major pe Litoral, ce ar putea ajunge apoi în administrarea şi operarea unei companii private specializate. Impactul şi efectele pozitive pe care o asemenea investiţie le va aduce Destinaţiei Litoral turismului românesc sunt majore şi ar ridica în timp foarte scurt imaginea şi atractivitatea litoralului românesc", adaugă ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.