Dan Pîrşan, preşedintele Asociaţiei Prosumatorilor şi a Comunităţilor de Energie (APCE), afirmă că prosumatorii îşi doresc „să afle poziţionarea statului român ş a instituţiilor din subordine care ar trebui să lucreze pentru prosumatori şi nu împotriva lor”. ”Este momentul ca statul român să ne spună clar dacă îşi doreşte energia noastră injectată în reţea sau nu”, spune el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Prosumatorii doresc în momentul acesta ca statul român să-şi definească  poziţia legată de prosumatori, pentru că orice observator atent remarcă, în ultima vreme, voalat, o abordare apocaliptică a viitorului sistemului energetic naţional . (...) Prosumatorii îşi doresc să afle poziţionarea statului român şi a instituţiilor din subordine care ar trebui să lucreze pentru prosumatori şi nu împotriva lor. Este momentul ca statul român să ne spună clar dacă îşi doreşte energia noastră injectată în reţea sau nu, dacă doreşte să atingă ţintele de decarbonizare impuse de UE sau nu, dacă doreşte să respecte sau nu obligaţiile asumate pentru a accesa fonduri europene enorme pentru energie regenerabilă”, a afirmat Dan Pîrşan luni, în cadrul evenimentului „Energy road - Energie la tine acasă - Ediţia a VI-a” organizat de News.ro.
Reprezentantul prosumatorilor este de părere că „noile baterii care bat la uşă vor schimba fundamental sistemele energetice naţionale şi electromobilitatea”.
Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate
El spune că reforma şi retehnologizarea sistemului energetic naţional „nu intră în fişa postului” prosumatorilor. 
Pîrşan solicită ca în programul Casa Verde Guvernul să „includă obligatoriu un sprijin legat de componenta de stocare”
Acesta aminteşte că este pentru prima dată în istoria omenirii când o entitate cum ar fi o gospodărie, poate produce energia electrică de care are nevoie, cu o tehnologie foarte accesibilă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.