Ministerul Culturii a anunţat joi că Guvernul va aloca fonduri pentru demararea unui program naţional de case memoriale, de refacere a unor gări de patrimoniu şi a muzeelor în aer liber, indemnizaţii pentru tezaurele umane vii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ca urmare a adoptării Ordonanţei nr. 19/2024 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, la propunerea Ministerului Culturii, Institutul Naţional al Patrimoniului a emis Apelul de finanţare Timbrul Monumentelor Istorice pentru anul 2024, structurat astfel: subprogramele acţiuni tematice „Case memoriale”, „Gări”, „Muzee în are liber” - monumente de arhitectură vernaculară, subprogramele Restaurare şi Edificii de cult, potrivit Ministerului Culturii. 

Tot astăzi, Guvernul a aprobat recunoaşterea meritelor Tezaurelor Umane Vii, în domeniul culturii imateriale, prin acordarea unei indemnizaţii de merit.

Beneficiarii indemnizaţiei #TUV sunt toţi cei care deţin titlul de Tezaur Uman Viu, au o vechime neîntreruptă în activitatea de promovare a patrimoniului cultural imaterial, deţin merite excepţionale în păstrarea, transmiterea şi punerea în valoare a patrimoniului cultural imaterial, au merite excepţionale în realizarea, interpretarea, ori crearea elementelor patrimoniului cultural imaterial şi deţin distincţii naţionale în domeniul patrimoniului cultural imaterial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.